FOTO: Cum se lucreaza la parcarea de 1 milion de euro si cand va fi gata


Lucrarile la parcarea din zona Tipografilor-Bradului au inceput in luna iunie si ar trebui sa fie finalizate in 6 luni. Astfel, pana la final de toamna, locuitorii din zona ar putea sa aiba o zona completa renovata, care va cuprinde 90 de locuri de parcare, locuri de joaca, spatii verzi si o sala de fitness in aer liber.

Cele doua firme care au castigat proiectul sunt Trust GP SRL si Gamserv Cons SRL. Trust GP este o firma noua, infiintata in 2020, care activeaza in domeniul constructiilor. In 2021 a avut o cifra de afaceri de 3.8 milioane lei, fiind condusa de familia Negurici. Gamserv Cons SRL se ocupa cu analize tehnice din anul 2017, iar in 2021 a avut o cifra de afaceri de 4.5 milioane lei. Compania este condusa de Gradinaru Alexandru Marian. Primarul Viziteu a anuntat ca exista sansa ca aceste proiect sa fie finalizat mai repede:

Lucrarea include schimbări de rețele, sistem de iluminat modern, loc de joacă, plantarea de copaci, noi spații verzi, alei, locuri de parcare. Este un proiect complex de aproape 1 milion de euro la care se lucrează într-un ritm bun și sunt șanse mari să se încheie chiar înainte de termen. În locul celor 17 garaje demolate, se vor amenaja peste 90 de locuri de parcare și o stație de încărcare pentru mașinile electrice, cu două puncte. Pentru siguranța cetățenilor se va monta și un sistem de supraveghere video integrat, precum și un sistem wi-fi.Locul de joacă va avea și aparate de fitness pentru adulți.” a declarat primarul Viziteu

foto : @Facebook/LucianDanielStanciuViziteu

Detalii despre parcare:

-În realizarea soluției pentru parcare s-a avut în vedere acoperirea cu pavele a acesteia și realizarea de pante care să favorizeze irigarea naturală a zonelor verzi cu ape meteorice.

Platforma de gunoi va fi repoziționată, fiind amenajată într-o zonă mai centrală, ușor de accesat de către toți locuitorii.

-Întreaga zonă va fi reconfigurată din punct de vedere al iluminatului public, în acord cu noua amenajare

-Pentru creșterea sentimentului de siguranță și facilitarea transmisiilor de date, zona va beneficia de sistem de supraveghere video integrat, precum și de sistem wi-fi. În zonele în care stâlpii de iluminat sunt în apropierea locurilor de stat, se pot adiționa și prize de încărcare pentru telefoanele mobile.

-Având în vedere înnoirea parcului auto cu vehicole electrice sau hibride, s-a avut în vedere montarea unei stații electrice de încărcare pentru facilitarea încărcării acestora, cu două puncte.

Locuri de joaca si fitness in aer liber

Spațiile verzi vor fi amenajate sub nivelul suprafețelor construite, constituind astfel un sistem de bioretenție (rain-gardens), prin absorbția apelor pluviale de pe structura rutieră de proximitate.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.