FOTO | Cum arata ultima pictura murala marca ZIDART

A zecea pictura murala si ultima – din proiectul ZIDART denumit #PillarsofHumanity – a fost finalizata. Aceasta se numeste “Cuib” si este a doua realizarea a Wandei Hutira.

   

ZIDART incheie editia pe 2021, realizata in zona de SUD a orasului Bacau, sub denumirea de PillarsofHumanity:

A doua lucrare a Wandei ne vorbește despre altruism, vulnerabilitate și inocență. Despre ocrotirea sinelui, a celorlalți și a lucrurilor imateriale care constituie fondul nevăzut al umanității. În lumea oamenilor mari prioritare sunt cel mai adesea acțiunile pragmatice care au un scop practic. Uităm, în vâltoarea nevoilor imediate și materiale, de importanța compasiunii, de bucuria și necesitatea altruismului atât pentru sine cât și pentru bunăstarea societății. Personajul central al acestei povești este o domnișoară, simbol al inocenței, al purității intențiilor și al acelei părți din noi pentru care lumea este un loc fantastic care se cere explorat cu inima deschisă, prin dărnicie și creativitate.

În brațele sale ocrotitoare sunt cultivate frumusețea, libertatea și universuri nesfârșite de posibilități. Imaginea funcționează și ca o metaforă a creativității, a spiritului artistic și a stării de spirit necesare pentru a putea accesa bucuria întâlnirii cu rezultatul unui act artistic. Având, prin natura ei, un scop imaterial și abstract, arta cere privitorului să suspende conștiința imediată a materialității și să înlăture barierele percepției cotidiene. Interacțiunea cu aceasta presupune o oarecare vulnerabilitate și o disponibilitate de a privi lucrurile cu mintea, inima și sufletul deschise. Arta ne cere să intrăm în contact cu copilul din noi și să împingem limitele propriilor perspective.Implementată pe C&C Residence HOTEL, pictura amintește și de importanța unui cuib primitor care oferă liniștea și confortul necesare pentru curajul de a înfrunta provocările zilei de mâine. Cuib al artiștilor, al turiștilor, al piloților, al trecătorilor, C&C este un cuib călduros pentru oameni în general.” au transmis organizatorii

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here