FOTO: Cinema Orizont devine „Hub pentru tineret”. Contractul de finantare pentru incubatorul de afaceri a fost semnat

Miercuri, 29 mai, a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul „Hub Tineret – Cinema Orizont”, în valoare totală de aproximativ 4,7 milioane euro.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Incubatorul de afaceri va primi finantare din fonduri europene in cadrul POR Axa Prioritara 2. Semnarea contractului a avut loc in prezenta primarului Bacaului, Cosmin Necula alaturi de directorul agentiei ADR Nord-Est, Vasile Asandei, de consilierul Lucian Bogdanel si de directorul ADL Bacau, Constantin Anghel.

Cinema Orizont, care in prezent este o ruina, se va transforma într-o clădire modernă, multifuncțională unde isi vor desfasura activitatea firme start-up înființate de tinerii băcăuani.

„Avem un partener autentic în ADR NORD-EST şi în directorul agenției, dl. Vasile Asandei, alături de care am pus bazele acestui proiect cu gândul la viitorul tinerilor antreprenori din Bacău.

În ciuda tuturor piedicilor puse acestui proiect de diverşi „binevoitori” din Bacău, iată că Hub-ul de tineret este un proiect eligibil, corect şi necesar comunității noastre” a spus primarul Necula

Cinema Orizont

Directorul ADR Nord-Est, Vasile Asandei, a spus acest proiect este unul de viitor care va ajuta la dezvoltarea tinerilor din zona:

„Este un proiect prin care ne gandim la viitor. Crearea unui astfel de hub, pentru pregatirea tinerilor antreprenori, este absolut necesar, cu atat mai mult cu cat acest cinema era o ruina. Sunt foarte bucuros pentru semnarea acestui contract si voi fi mai bucuros cand tinerii isi vor pune ideile in opera.” a spus Vasile Asandei

Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea mediului antreprenorial in municipiu si regiune prin sprijinirea initiativelor antreprenoriale din domeniul creativ, dezvoltarea competitivitatii economice locale si consolidarea pozitiei pe piata a intreprinderilor mici si mijlocii.

In acest context, cladirea si amplasamentul acesteia sunt adecvate scopului si obiectivelor programului de incubare a afacerilor enuntate, avand in vedere ca proiectul propune crearea unei infrastructuri suport de incubare a afacerilor denumit „HUB pentru tineret” – Cinema „ORIZONT” in cadrul acestei cladiri si ca structura/compartimentarea propusa este in deplina concordanta cu activitatile ce se doresc a fi desfasurate in interiorul incubatorului (spatii de birouri, sali de conferinte / intalniri / networking etc.).

Cum va arata „Hub-ul de tineret”

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here