FOTO: Cine este băcăuanul care făcea parte din banda criminală „Scorpionii”. Gruparea câștiga și 3.000 euro pe zi

1

Ungureanu Mihai, liderul unei grupări infracțonale, cunoscută sub denumirea „Scorpionii”, a fost reținut la Bacău, la data de 15 septembrie 2023, după ce polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bacău, împreună cu polițiștii din Moinești, au desfășurat activități specifice în vederea depistării unui bărbat, de 42 de ani, urmărit internațional, informează gândul.ro.

Băcăuanul a comis fapte ilegale atât pe teritoriul Franței, cât și al județului Bacău, unde este cunoscut pentru fapte de violență. În cursul acestui an, persoana în cauză a făcut obiectul unor materiale de presă remise de autoritățile franceze.

Ungureanu Mihai a fost escortat şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerată în Arestul I.P.J. Bacău.

Banda „Scorpionii”  a obținut peste 1 milion de euro din această activitate

Banda „Scorpionii” este formată din români, explică cotidianul parizian, care practică jocul de alba-neagra, interzis pe drumurile publice. Această escrocherie necesită mai multe persoane: un maestru de joc care manevrează cărți, sau cupe și o minge, și „baroni” sau „baronese” care se prefac că joacă. Scopul este de a atrage turiștii și de a-i determina să parieze.

Banda și-a luat numele de la scorpionul tatuat pe gâtul liderilor grupului. Potrivit AFP, ei au obținut peste un milion de euro pe an din această activitate, cu până la 20 de mese de joc pe zi, fiecare aducând până la 3.000 de euro. Câteva sute de mii de euro și dolari au fost confiscate de anchetatori.

Peste o sută de polițiști au fost implicați în raid, inclusiv membri ai Brigăzii Naționale de Cercetare și Intervenție și ai Raidului. Printre cei arestați se numără doi deputați, șapte locotenenți, un colector, directori de „sector”, directori de „masă” și mai mulți „baroni”, potrivit Le Parisien. Iubita șefului bandei, care se află în România, este unul dintre locotenenții arestați.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.