FOTO: Bancnota cu chipul lui Lucian Blaga, vanduta de bacauani la pret de apartament

0

In speranta ca vor evada din saracie, unii romani cauta obiecte vechi si le pun la vanzare pe internet, in speranta ca valoarea acestora s-a multiplicat in ultimii ani. Este cazul si bancnotelor de 5.000 lei, care au aparut pe internet si s-au scos la vanzare la sume uriase.

Bacauanii le-au publicat pe OLX si cer sume uriase , de 10.000 sau chiar 40.000 euro:

Vând bancnota 5.000 lei din 1998 cu seria A Bancnota se prezintă în starea buna după cum se vede în poze Prețul este de 245870,27 de lei negociabil. Doar pentru colecționari!!!” se arata in anuntul postat de un barbat din Moinesti cu o bancnota de 5.000 lei, scoasa la vanzare la 40.000 euro

Celalalt vanzator, din Bacau, vinde bancnota la pretul de 10.000 euro :

Vând bancnota 5000 lei an 1998, Lucian Blaga, stare buna, seria 009CO555239, exclusiv colecționari. . Bancnota de 5000 lei din anul 1998 este una dintre cele mai cunoscute bancnote emise în România în perioada post-comunistă. Această bancnotă face parte din seria emisiunii de bancnote introduse în circulație în anul 1998 și este catalogată sub codul P#107b.

Bancnota de 5000 lei emisă în 1998 are dimensiuni standard pentru bancnotele românești de la acea vreme, având o înălțime de 64.00 mm și o lățime de 145.00 mm. Este tipărită pe hârtie și a fost produsă de REGIA AUTONOMĂ IMPRIMERIA BĂNCII NAȚIONALE A ROMÂNIEI. În concluzie, bancnota de 5000 lei din 1998 este o piesă de colecție interesantă, ce reprezintă o parte importantă din istoria monetară a României și aduce cu sine o serie de elemente ce simbolizează atât cultura și tradițiile poporului român, cât și simboluri religioase importante pentru această țară.” a precizat vanzatorul in mesajul sau pe OLX

Bancnotele vechi pot avea valoare semnificativă și pot fi vândute la prețuri ridicate pe internet, mai ales dacă îndeplinesc anumite criterii de raritate, istorie sau stare de conservare. Iată câteva aspecte relevante:

  1. Raritatea: Bancnotele care au fost tipărite în cantități limitate sau care au fost retrase rapid din circulație pot deveni extrem de rare și, prin urmare, valoroase pentru colecționari.
  2. Starea de conservare: Starea impecabilă a unei bancnote este un factor crucial în determinarea valorii sale. Bancnotele bine conservate, fără deteriorări sau pete, sunt adesea mai căutate și mai valoroase.
  3. Erori de tipar: Bancnotele care prezintă erori de tipar, cum ar fi culori sau elemente lipsă sau prezente în plus, pot atrage un interes deosebit din partea colecționarilor și pot avea o valoare semnificativă.
  4. Semnături și numere de serie speciale: Anumite semnături ale emitenților sau anumite serii de numere pot conferi bancnotei o valoare suplimentară. De exemplu, primele sau ultimele bancnote dintr-o serie pot fi considerate mai deosebite.
  5. Evenimente istorice: Bancnotele emise în contextul unor evenimente istorice semnificative, cum ar fi independența sau schimbările de regim, pot avea o valoare deosebită pentru colecționari.
  6. Popularitatea colecției: Există colecționari specializați în anumite perioade istorice, emitenți sau teme. Dacă o bancnotă se încadrează într-o categorie căutată, poate atrage un preț mai mare.
  7. Autenticitatea: Asigurarea autenticității este crucială. Cumpărătorii doresc să aibă certitudinea că bancnota este originală și nu o imitație.
  8. Cercetarea pieței: Este important să fie făcută o cercetare amănunțită a pieței pentru a înțelege tendințele de preț și cererea actuală pentru anumite tipuri de bancnote.

Înainte de a vinde o bancnotă, este recomandat să consulți experți sau să te adresezi unor case de licitații specializate pentru a obține o evaluare corectă și a obține cel mai bun preț posibil.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.