FOTO: Bacauanii au fost prezenti in numar mare la Noaptea Muzeelor

0

In noaptea de sambata spre duminica ( 17 – 18 mai), a avut loc Noaptea Muzeelor, eveniment ce are loc pentru a 4-a oara in judetul Bacau. Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie, pe plant european.

Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Bacauanii au fost recepetivi si au participat in numar mare, comparativ cu anii trecuti. Acestia au vizitat Casa Memorială „Nicu Enea” – Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” , Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” , Galeriile „Alfa” – Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”,  Muzeul de Ştiinţele Naturii – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”  si Observatorul Astronomic „Victor Anestin”.

[nggallery id=104]


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.