FOTO : Aerostar a semnat un acord cu Derco-Lockheed Martin, pentru repararea aeronavelor F16. Secretarul adjunct NATO, Mircea Geoana, a participat la eveniment

0

Vineri, 17 noiembrie, compania americana Derco – parte a firmei mama Lockheed Martin, a semnat un acord cu Aerostar SA, pentru repararea trenurilor de aterizare, rotilor si franelor aeronavelor F16 ce apartin Fortelor Aeriene Romane. Acest acord are scopul de a reduce timpii de execuție și de a îmbunătăți logistica pentru pregătirea misiunilor.

La eveniment au participat secretarul adjunct NATO, Mircea Geoana, presedintele si directorul Aerostar – Grigore Filip, Todd Morar – presedinte si director Derco, prefectul de Bacau, Lucian Bogdanel si deputatul Ana Catauta.

Datorită echipamentelor, sculelor specializate, documentației tehnice și instruirii furnizate de Derco, Aerostar va dobândi cunoștințele și competențele necesare pentru a repara cu succes componente ale avioanelor F-16:

Suntem mândri de noul parteneriat Lockheed Martin în colaborare cu România prin intermediul acestui acord cu Aerostar. Soluția tehnologică Derco va asigura pregătirea, eficiența și siguranța personalului militar românesc care operează avioanele de luptă F-16” a declarat Todd Morar, președintele și directorul general al Derco

Grigore Filip – director AEROSTAR si Todd Morar – diretor Derco

Grigore Filip, Președinte și Director General al Aerostar, a precizat ca prin acest contract se va consolida pozitia Romaniei pe aceasta piata:

Aerostar va gestiona activitățile de mentenanță și reparații necesare pentru noile flote de aeronave din România și din regiune. Ne dorim să consolidăm poziția României pe această piață și să ne bazăm pe capacitățile și cunoștințele noastre tehnice.” – Grigore Filip

Acest acord a fost semnat la scurt timp după inaugurarea primului centru european de instruire F-16 la Baza Aeriană din Fetești, în sudul României, și se bazează pe cei 26 de ani de cooperare dintre compania Lockheed Martin și România în sprijinul apărării naționale, industriei și mediului academic. Lockheed Martin, în calitate de lider mondial în tehnologie, se angajează să sprijine Ministerul Economiei pentru consolidarea capacităților industriei aerospațiale și de apărare din România și să investească în parteneriate pe termen lung pentru a susține crearea de locuri de muncă înalt calificate și transferul de tehnologie.

Prezent la eveniment, secretarul adjunct al NATO – Mircea Geoana – a declarat ca isi doreste ca la Bacau, in jurul Aerostar sa se dezvolte un intreg hub logistic de aparare:

Aerostar este o companie care aduce onoare industriei de apărare din România. Sunt încântat să fiu martor la un alt moment de consolidare între Aerostar și Lockheed Martin. La NATO, suntem interesați să realizăm două obiective simultan. Primul este extinderea bazei de apărare în toate țările din NATO, pentru care am adoptat la Vilnius un plan pentru producția militară industrială. Cel de-al doilea obiectiv este crearea unui sistem de inovare pentru industria civilă și militară.

Cred că ceea ce ne inspiră în privința viitorului industriei de apărare este succesul obținut de Aerostar. Este o companie de elită, iar eu sunt încrezător că Aerostar reprezintă un punct de sprijin semnificativ pentru această industrie. Sunt optimist în privința anilor care urmează și sper că în jurul Aerostar, în Bacău, vom vedea un întreg hub care să se dezvolte și mai mult.” a declarat Mircea Geoana

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.