Fostul viceprimar Mihai Sustac a fost trimis in judecata

1

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au finalizat la data de 4.05.2016 cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului:

Şuştac Mihai, fost viceprimar al mun. Bacău şi fost consilier în cadrul Consiliului Local Bacău, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conflict de interese în formă continuată, prev. şi ped. de art.2531 al.1 C.p. 1969 cu aplic. art. 41 al.2 C.p.1969 şi art.5 C.p.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: În baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de consilier în cadrul Consiliului Local Bacău şi preşedinte al Comisiei nr. 4, la data de 9 iunie 2009, a avizat proiectul de hotărâre şi, ulterior, la data de 10 iunie 2009, a votat Hotărârea nr. 177/2009 pentru aprobarea listei finale a sesiunii de selecţie a proiectelor care au primit finanţări nerambursabile de la bugetul local al U.A.T. Bacău pentru activităţi nonprofit de interes local în baza Legii nr. 350/2005,

Asociaţia M. Bacău – având ca membri fondatori pe soţia şi fratele său – fiind beneficiara sumei de 15.000 lei pentru un proiect fictiv intitulat „Sănătate şi prietenie prin sport”, din care a fost accesată în mod fraudulos suma de 10.800 lei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare la Judecătoria Bacău. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Comunicat PCA Bacau

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Ia uitati-va cu ce se ocupau oamenii din echipa liberala cand au avut ( si mai au inca) orasul pe mana. Eu zic sa-i trimitem la plimbare si sa nu aducem in loc altii ca ei ( i.e. PSD).

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.