Fostul sef al tineretului PDL Bacau a dat politica pe muzica. Vezi cu cine canta in „Sectia Rock”

0

Dorin Chirilescu, fostul sef al organizatiei de tineret a municipalei PDL, a lasat politica pentru muzica. Alaturi de alti 4 tineri talentati, Chirilescu a pus bazele trupei „Sectia Rock”, ultimul nume aparut pe scena muzicala locala. Chirilescu afirma ca a plecat din politica fara resentimente si ca proiectul muzical reprezinta o prioritate in acest moment. 

Sectia rock 1Inspirat de numele unei sectii de politie, dat fiind ca basistul formatiei este – in viata de zi cu zi – politist, trupa Sectia Rock (foto) e cea mai noua aparitie in „piata” muzicala din Bacau. Formatia si-a facut debutul pe scena Hramului Bacaului, sustinand pe 29 iunie un concert in fata Salii Sporturilor. Alcatuita din tineri talentati, dar si din muzicieni cu state vechi de activitate, Sectia Rock surprinde prin prezenta la voce si chitara electroacustica a unui fost politician local: Dorin Chirilescu, ex-presedintele organizatiei de tineret PDL din municipiul Bacau. Chirilescu afirma ca pe moment a dat politica pe muzica rock, dar ca undeva in viitor ar putea reveni in viata politica locala. In prezent, sustine el, prioritar e proiectul muzical in care se afla angajat alaturi de alti 4 tineri muzicieni.

„Am pus la cale un proiect frumos. Cand intri in sala de repetitii te deconectezi”, spune fostul pedelist care, potrivit propriilor afirmatii, canta de la 14 ani. „Am invatat singur sa cant. Cant de la 14 ani, dar nu in maniera profesionista. Caut sa ma perfectionez zi de zi in plan muzical”, afirma Chirilescu. Poate cel mai versat membru al Sectiei Rock, Ciprian Hancu (bass) este – la „baza” – politist. De aici, declara el, si numele trupei. „Am zis sa fie Sectia 2. Ulterior, ne-am gandit la o nuanta mai muzicala, la un nume cu rezonante muzicale”, explica Hancu optiunea pentru Sectia Rock.

Sectia percutie este asigurata de o eleva eminenta de la Colegiul National de Arta „G. Apostu”. Eliza Dragoi are 17 ani, este in clasa a XI-a si repeta, sistematic, cu orchestra filarmonicii Mihail Jora din Bacau, dar si cu colegii din Sectia Rock. Tinerii muzicieni au in plan inregistrarea unor piese proprii, repertoriul actual fiind alcatuit – in cea mai mare parte – din piese „cover” ale unor hituri din rock-ul mondial si nu numai. „Obiectivul nostru este sa inregistram propriile piese. Pana atunci repetam si ne inchegam ca trupa”, afirma – pe un ton optimist  – politicianul devenit chitarist.

Componenta trupei:

Ana-Eliza Dragoi (17 ani) – eleva in clasa a XI-a la C.N.A. „G.Apostu”, secţiunea percuţie, îşi dedică mare parte a timpului, studiului şi repetiţiilor cu orchestra Filarmonicii ,,Mihail Jora” şi trupei din care face parte – Secţia Rock. Participa la multe evenimente şi concerte unde de fiecare dată prezintă câte-un solo la tobe. Îi place viaţa de artist şi niciodata nu spune nu instrumentelor sale!

Ciprian Hancu (36 ani) – La chitara bass din 1993; debut in Bistrita Nasaud in 1995 cu trupa „Darkfalls”; 2000-2009 pauza artistica; 2009-2012 „8 si-un sfert”; 2012 2013 „Sectia 2” – Sectia Rock

Radu Hanga (38 ani, inginer) – Pasionat de muzica buna si de chitara in special. Canta de la 16 ani, cu o pauza pe timpul facultatii. „Am reluat acest hobby de la 33 de ani, am cantat in trupa 8 si-un sfert timp de 3 ani de zile si in momentul de fata la „Sectia Rock”, chitara solo. Planuri pentru viitor, din punct de vedere muzical ar fi ca in maximum 2 ani de zile sa reusim sa scoatem un album”

Ramona Maria Mazilu (26 de ani, medic stomatolog) – „Am descoperit pasiunea pentru muzica in cluburile de karaoke. Prima experienta muzicala live a fost in urma cu un an in trupa „Sectia 2”, unde am cantat la Zilele Bacaului. Am mai avut concerte in Crimson, si in pub „Rock it”. Pe viitor intentionez sa ma inscriu la cursuri de canto pentru a putea trece la un nivel superior”

Dorin Chirilescu (31 ani, analist programator) – „Muzica a fost mereu o pasiune si un refugiu din cotidian. Cant la chitara de la 14 ani, ocazional karaoke, iar in 2013 am intrat in acest proiect numit „Sectia Rock” care reprezinta o noua provocare precum si un vis implinit”

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.