Fostul primar din Buhusi, Ionel Turcea, condamnat la 1 an de inchisoare. Decizia nu este definitiva


Fostul primar din Buhusi, Ionel Turcea, a fost condamnat miercuri, 12 iulie 2017, la 1 an de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia a fost data de Judecatoria din Buhusi si nu este definitiva. Ea poate fi atacata in termen de 10 zile de la comunicare.

Ionel Turcea a fost trimis in judecata in anul 2016 pentru 5 infractiuni de conflict de interese. Acesta este acuzat de procurori ca in anul 2011 si 2013 a dat autorizatie de functionare firmei SC Eficient SRL, firma in care fostul primar era actionar. De asemenea, in anul 2013, Ionel Turcea a semnat plata unei facturi de 739 lei catre firma Eficient SRL.

Instanta a decis ca fostul primar din Buhusi sa primeasca cate 1 an de inchisoare pentru fiecare fapta comisa, astfel ca acesta va executa pedeapsa cea mai grea : 1 an de inchisoare ” dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicate inculpatului Turcea Ionel, pe durata unui termen de încercare de 3 ( trei) ani. În temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal din 1969, suspendă executarea pedepsei accesorii aplicate inculpatului pe durata suspendării condiţionate a pedepsei principale”

Instanta atrage atenţia inculpatului Turcea Ionel că săvârşirea unei alte infracţiuni în termenul de încercare de 3 ani poate avea ca urmare revocarea suspendării condiţionate şi executarea în întregime a pedepsei, care nu se va contopi cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.

 

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.