Fostul primar al Bacaului, Romeo Stavarache, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare. Sentinta este definitiva


Curtea de Apel Targu Mures a dat vineri, 3 noiembrie, sentinta in dosarul fostului primar al orasului Bacau, Romeo Stavarache. Acesta a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare. Sentinta este definitiva.

In cazul celorlalte persoane din dosar s-au dat urmatoarele sentinte: Liviu Goian – 3 ani de inchisoare cu suspendare si achitare pentru Constantin Apostol, Liviu Cenusa si Costel Casuneanu.

In cazul fostului primar, Romeo Stavarache, instanta a dispus interzicerea dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice; dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de natura celei de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii pentru care a fost condamnat prin prezenta pentru o perioada de 3 ani.

Din pedeaspra de 4 ani de executare se va scadea perioada in care Romeo Stavarache a stat in arest preventiv.

Instanta a decis si confiscarea sumei de 307.187 lei de la Stavarache si Goian (50% fiecare), suma primita de la denuntatorul Costica Rusu.

Fostul primar a fost trimis in judecata de DNA Bacau in 2014 pentru mai multe infractiuni de luare de mita. In prima instanta acesta a fost condamnat la 6 ani de inchisoare.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.