Fostul prefect Ailenei ramane fara „sporul de teolog”. Prefect Bogdanel: Aplicarea legii nu este facultativă şi nu se află la discreția bunului plac al unui prefect (sau al altuia)”


Prefectul judetului Bacau, Lucian Bogdanel, a anuntat ca a emis un ordin de prefect prin care a taiat sporul de doctor in Teologie incasat de Sorin Ailenei. Va reamintim ca Sorin Ailenei a fost prefect al judetului Bacau si incasa un spor de doctor in Teologie fara ca munca acestuia sa aiba legatura cu domeniul bisericesc :

Am sistat acordarea „sporului” de doctor în Teologie în Prefectura Bacău, urmând să recuperăm sumele încasate necuvenit de titularul titlului, în dezacord flagrant cu prevederile legale şi Ordinul M.A.I. ce reglementează normele de acordare a acestei indemnizații la nivelul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne.

Vorbim de 14 indemnizații lunare la care se vor adăuga – în determinarea întinderii prejudiciului la justa sa valoare – eventualele penalități, conform dispozițiilor ce reglementează angajarea/cheltuirea fondurilor publice. La sfârşitul săptămânii trecute am emis Ordinul pentru sistarea la plată a indemnizației menționate, după ce Comisia de cercetare administrativă – pe care am constituit-o în Instituția Prefectului – mi-a înaintat un Raport ce relevă mai multe abateri & nereguli privitoare la acordarea acestui „spor” dlui. S. Ailenei, manager public al Instituției.

Pentru cei care încă îşi mai fac iluzii, vin cu precizarea că aplicarea legii nu este arbitrară/facultativă şi nu se află la discreția bunului plac al unui prefect (sau al altuia). Cu atât mai mult cu cât nici măcar rapoartele de evaluare anuală elaborate de respectivul manager public nu evidențiază, câtuşi de puțin, activități realizate în domeniul titlului doctoral. Despre vreo posibilă plus-valoare adusă Instituției, pe linia sporirii eficienței administrative, nici nu încape discuție.” a precizat prefectul Bogdanel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.