Fostul judecător constituţional Toni Greblă a fost reţinut

0

Fostul judecător constituţional Toni Greblă a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de corupţie. El a venit dimineaţă la DNA pentru a fi audiat.

Toni Greblă ar fi încercat să își vândă vreo 50 de capre prin persoane interpuse. Asta e noutatea, ar fi venit un avocat care a făcut un autodenunț că o anumită persoană l-a rugat să încheie nu știu ce contract de vânzare cumpărare a caprelor.”, a declarat Petre Buneci, avocatul lui Toni Greblă, la ieșirea de la DNA.

El a declarat că este convins că adevărul va ieşi la iveală, pentru că el nu a „devalizat banul public”, iar unele acuzaţii sunt interpretări fantasmagorice. „Acum sunt simplu cetăţean, nu am nicio funcţie, nicio activitate într-un partid politic.

Dacă din punct de vedere instituţional am înţeles că se doreşte schimbarea clasei politice şi prin astfel de mijloace, din punct de vedere penal nu înţeleg ce mi se întâmplă. Nu a apărut nimic nou în dosar. Ancheta judiciară va continua. Nu am devalizat banul public”, a declarat Toni Greblă.

În perioada 2010 – 2015, suspectul Toni Greblă, aflat în exercitarea funcției de senator în Parlamentul României (până la data de 18.12.2013, când și-a început mandatul de judecător la Curtea Constituțională) și ulterior judecător la Curtea Constituțională, a pretins și primit de la suspectul Bîrcină Ion, cu titlu de foloase necuvenite, următoarele:

– în perioada 2010 – 2015, folosința gratuită, întreținerea și asigurarea pentru un autoturism marca BMW Serie 5, (înmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate Bîrcină Ion), în echivalent de 56.070 euro;

– în perioada 2010 – 2015, folosința gratuită a unui post telefonic, înregistrat pe una din firmele omului de afaceri

– în 02.11.2011, suma de 1.200 lei (echivalentul unor obiecte vestimentare);

– în octombrie 2012, materiale electorale aferente campaniei electorale privind alegerile parlamentare, pentru lipirea a 20.000 de afișe

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.