Fostul director al AFIR Bacau, Andrei Seto, a fost achitat. Decizia este definitiva

Andrei Seto

Fostul director al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) Bacau , Andrei Seto, a primit achitare intr-un dosar instrumentat de DNA Bacau. Decizia este definitiva.

In 2016, DNA Bacau a facut mai multe perchezitii la AFIR, iar in anul 2018, Andrei Seto impreuna cu alte doua persoane au fost trimise in judecata de DNA. Seto era acuzat de infractiunea de folosire sau prezentare cu rea credinta de documente ori declaratii false si indeplinirea unei insarcinari si intermedierea ori inlesnirea efectuarii unor operatiuni comerciale sau financiare ori participarea cu capital la un operator economic privat fata de care avea sarcina de a-l supraveghea.

In anul 2020, in prima instanta, Andrei Seto a primit o pedeapsa dura de la judecatori: 6 ani si 2 luni de inchisoare cu executare.

La apel insa, magistratii de la Curtea de Apel Bacau l-au achitat pe Seto si pe ceilalti doi inculpati:

„Admite apelurile declarate de apelanţii inculpatii SETO ANDREI, BARDASU VASILE SORIN SI ROCA ANGELA NICOLETA împotriva sentinţei penale nr. 288/D/23.10.2020 pronuntată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1870/110/2018 cu privire la modul de solutionare a laturii penale cu privire la cei trei inculpati.

Desfiinţează, în parte, sentinta penala apelată, sub aspectul laturii penale, retine cauza spre rejudecare si în fond: I. În baza art. 396 alin. (5) Cod procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. a) Cod procedură penală, achită inculpatul SETO ANDREI, pentru comiterea infracţiunii constând în fapta persoanei care, având sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, îndeplineste pentru acesta vreo însărcinare, intermediază ori înlesneste efectuarea unor operatiuni comerciale sau financiare ori participă cu capital la un asemenea operator economic, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, prevăzută si pedepsită de art. 11 alin. 1 din Legea 78/2000, întrucât fapta nu există.

Completul pentru solutionarea unor chestiuni de drept în materie penală încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului SETO ANDREI, pentru comiterea infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 47 C.p. raportat la art. 181 al.1 din legea 78/2000, cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.proc.pen, ca urmarea a intervenirii prescriptiei răspunderii penale. Completul pentru solutionarea unor chestiuni de drept în materie penală încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului.” se arata in decizia Curtii de Apel


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.