Fostul deputat de Bacău, Mihai Banu, arestat pentru 30 de zile

0

Judecatorii au admis vineri, 10 iulie, cererea procurorilor DNA de retinere pentru 30 de zile a fostului deputat de Bacau, Mihai Banu. Acesta a fost retinut joi de procurorii DNA Bacau pentru 24 ore fiind acuzat de trafic de influenta.

În perioada 2010-2012 inculpatul Banu Mihai, a pretins și primit, în mai multe tranșe, de la un om de afaceri, suma de 270.000 euro, pentru ca în calitate de deputat să-și folosească influența personală sau prin intermediul altui demnitar, pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.
Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale.
Din cei 270.000 euro, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, beneficiind de complicitatea fiului său, Banu Lucian, suma de 150.000 lei a fost remisă acestuia, de către omul de afaceri, sub pretextul achiziționării unui teren de la o persoană indicată de același inculpat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.