Fost angajat SRI, condamnat la 7 ani si 8 luni de inchisoare. Acesta a cerut mita 180.000 euro pentru a influenta deciziile unor judecatori din Bacau


A cerut mita 180.000 pentru trafic de influenta asupra unor judecatori din Bacau

Judecatorii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat la 7 ani si 8 luni de inchisoare pe un fost angajat SRI. Inculpatul a fost acuzat de DNA ca i-a cerut sotiei unui fost director de la Apele Romane – cercetat pentru luare de mita – suma de 180.000 euro. Pentru aceasta suma, inculpatul a promis ca va interveni pe langa judecatorii din Bacau. Printre victimele bărbatului s-au mai numărat o profesoară din Gorj şi o alta din Argeş, o directoare din cadrul DSVSA Mehedinţi şi o consilieră din Constanţa. 

Procurorii DNA anunţau, în decembrie 2020, trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de trafic de influenţă. Anchetatorii au susţinut că inculpatul a cerut suma de 180.000 de euro în schimbul promisiunilor că va interveni pe lângă magistraţi de la Tribunalului Bacău și Curtea de Apel Bacău.

În perioada 5 august 2020 – 16 septembrie 2020, inculpatul ar fi pretins 180.000 de euro în schimbul intervențiilor pe care pretindea că le va face, prin intermediul altei persoane, la judecătorii din cadrul Tribunalului Bacău și Curții de Apel Bacău, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei persoane cercetate într-un dosar al DNA, iar ulterior, în faza de judecată, să aplice o pedeapsă cu suspendarea executării.Concret, inculpatul ar fi pretins de la soția persoanei pentru care urma să își exercite presupusa influență 90.000 euro ca primă tranșă și alți 90.000 euro ca a doua tranșă după realizarea intervențiilor, suma pretinsă ca primă tranșă fiind redusă pe parcurs la 60.000 euro” se preciza in comunicat

Este vorba de soţia unui fost director general de la Apele Române, trimis în judecată de DNA pentru o mită de aproape un milion de euro.

Judecatorii din Bacau au fost amenintati de inculpat

„În perioada 28.08.2020 – 02.09.2020,a apelat de 13 ori numerele de telefon fix ale Tribunalului Bacău și Curții de Apel Bacău unde s-a interesat de dosarele în care era vizat S.V., soțul denunțătoarei. Inculpatul, după prezentarea mincinoasă ca fiind jurnalist la Evenimentul Zilei și TVR, a cerut numele judecătorilor ce au avut atribuții în dosarele referitoare la S.V. și a purtat dialoguri din care transpar amenințări cu Inspecția Judiciară și Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, acuzații tendențioase despre fapte de corupție în care ar fi fost implicați judecători de la cele două instanțe și presiuni”, se arată în hotărârea instanţei.

Sursa: gds.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.