Fondul clasei gestionat de scoala este ilegal

0

Fondul clasei poate exista doar ca initiativa a parintilor si este ilegal daca este gestionat de scoala, prin invatatoare, profesori sau director, a declarat miercuri seara, la TVR 1, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul a facut aceste precizari in contextul anchetei declansate in cazul invatatoarei de la Scoala nr. 10 din Bucuresti, care este acuzata ca cerea cadouri de la parintii elevilor, scrie Mediafax. Pricopie a mai spus ca el, in calitate de parinte, nu a contribuit cu bani la scoala, dar au fost organizate activitati cum ar fi curatenia in clasa, initiate si gestionate financiar de parinti. Ministrul Educatiei a adaugat ca fondul clasei cerut si gestionat de reprezentanti ai scolii poate avea chiar si incadrare penala.

Intrebat de ce nu sunt suspendati de la catedra profesorii cercetati sau chiar condamnati, Remus Pricopie a explicat ca, pentru acest demers, sunt necesari „mai multi pasi”, in conformitate cu Codul Muncii. Legat de aceasta problema, ministrul Educatiei a anuntat, cu acelasi prilej, ca institutia pe care o conduce va solicita modificari la Codul Muncii, a caror adoptare tine insa de Parlament.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.