FMI cere, din nou, inchiderea combinatului Oltchim

0

sute de angajaţi de la combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea protesteaza marti cerand salariile restante pe ultimele două luni. Cinci salariaţi au intrat în greva foame, potrivit Realitatea TV. Fondul Monetar International a cerut inchiderea combinatului. O altă variantă solicitată de FMI este vânzarea cât mai rapidă a Oltchim. Combinatul funcţionează în prezent doar la 8% din capacitate, astfel că nu poate să aibă profit şi nici să asigure plata salariilor celor peste 3.000 de angajaţi. Ion Diculoiu, fostul lider de sindicat de la Oltchim a fost îmbrâncit marţi de către angajaţii adunaţi în curtea combinatului, ca să-şi ceară salariile.

În luna septembrie, Ministerul Economiei a încercat să vândă Oltchim, însă Dan Diaconescu, cel care a câştigat licitaţia nu a venit cu banii pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni.

“Nici insolvenţa nu mai poate face minuni”

Societatea Oltchim nu este privatizabilă, nici soluţia insolvenţei nu poate să rezolve situaţia societăţii, a declarat, marţi, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.

“Oltchim nici înainte şi nici acum nu va fi privatizabil. Nici insolvenţa nu mai poate să facă minuni’, a afirmat Remus Borza, citat de Cotidianul.ro.

Reprezentantul Euro Insol a adăugat că pentru societăţile din România, modalitatea rapidă şi eficace de reorganizare este insolvenţa. “Insolvenţa, în România, este singura modalitate eficace, rapidă şi cu rezultate spectaculoase prin care o companie de stat poate fi restructurată, reaşezată pe fundamente economice serioase. Poţi ajunge la un rezultat spectaculos care să ducă la reinserţia în circuitul economic”, a adăugat Borza. Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că există „un interes foarte clar şi foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim”.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.