Florin Goga, asociatul primarului Stavarache în Prod Cresus, „plasat” în consiliul de administrație al Thermoenergy Group

0

Structurile de conducere ale Thermoenergy Group – noul CET al Bacăului – au fost definitivate la mijlocul acestei săptămâni, după ce consilierii locali au aprobat componența consiliului de administrație al societății. Săptămâna trecută, Consiliul Local (CL) Bacău a aprobat Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), nominalizându-i pe post de împuterniciți pe Ilie Bîrzu, Isabela Adam și Vasile Drăgușanu. Din consiliul de administrație fac parte 7 persoane, între acestea numărându-se viceprimarul delegat Iulian Stoican, administratorul public al municipiului Leonard Pădureanu, dar și Florin Goga, șeful grupului de cogenerare din CET, asociat cu primarul suspendat Romeo Stavarache în firma acestuia, Prod Cresus. 

Relația lui Goga cu Stavarache este veche de aproape două decenii. Pe vremea când lucra în Aerostar, primarul a fost colegcet Bc cu Florin Goga. După înființarea Prod  Cresus, edilul l-a cooptat în propria firmă pe fostul coleg, făcându-l asociat. Ulterior, Stavarache l-a „plasat” pe Goga în CET, la șefia grupului de cogenerare, după ce acesta a fost pus în funcțiune, în urmă cu mai mulți ani. În 2010, un material publicat de Adevărul dezvăluia parte din relația întortocheată dintre Stavarache și fostul său coleg din Aerostar, stârnind reacții vehemente din partea primarului. „Știe meserie și își face treaba. Acum ce să fac? Să dau toți oamenii buni afară de la CET doar pentru că au anumite legături cu mine?”, declara – pe un ton iritat – Stavarache.

Drumul scurt de la Prod Cresus la CET

Prod Cresus - MOf., Goga Florin pg2Goga figurează, și în prezent, asociat în Prod Cresus, având 1 la sută din acțiuni. Un Monitor Oficial din 2010 (nr. 884, martie) îl prezintă pe Goga asociat în Prod Cresus cu cumnatul lui Stavarache, Marius Ion Stănilă, „plasat” și el de primar la timona CET, în funcția de director comercial. Potrivit documentului amintit, Stănilă cesiona acțiunile deținute în Prod Cresus către soția lui Stavarache, Ana Maria, fiind revocat din calitatea de cenzor, postură în care a fost înlocuit de… Florin Goga. Peste ani, Stănilă a fost constrâns să demisioneze din CET, pe fondul unei condamnări la închisoare rămasă definitivă. Goga a rămas în societatea de termoficare, fiind spectator la dezastrul managerial care a culminat cu intrarea CET în insolvență. Falimentul e la un pas, însă colapsul CET nu-l va afecta și pe „protejatul” lui Stavarache: acesta are un loc călduț în ”noul CET”, Thermoenergy Group.

Stavarache „sforărește” Bacăul din arestul la domiciliu?

DNA romeo stavaracheNominalizarea lui Goga în consiliul de administrație al Thermoenergy Group nu pare să fie tocmai întâmplătoare. Mai mult, surse administrative au confirmat pentru Bacau.NET că asociatul lui Stavarache a fost propus, inițial, pentru funcția de director general al „noului CET”, dar unii membri ai viitorului CA au ridicat serioase obiecții privitoare la capacitatea managerială a lui Florin Goga, în condițiile în care acesta nu a condus niciodată o astfel de societate. Din consiliul de administrație vor mai face parte Leonard Pădureanu (administrator public), Iulian Stoican (viceprimar delegat și, după câte se pare, viitor director al Thermoenergy Group), Gabriela Fotache (fost candidat PDL la europarlamentare), Paul Stupu (director în cadrul Administrației Județene a Finanțelor), Vasile Isvoran (consilier județean PER), precum și Constantin Livinț (director în societatea Marste SRL).

Thermoenergy Group – aceeași Mărie cu altă pălărie

cet_bacauÎnființarea noii societăți de termoficare a municipiului Bacău nu e scutită de griji și asta pentru că tot mai multe voci din peisajul administrației băcăuane susțin că Thermoenergy va împărtăși, în scurt timp, soarta CET-ului. În ședința CL Bacău din 12 septembrie, consilierul local Vasile Drăgușanu, fost manager al CET între 2003 – 2009 atrăgea atenția asupra acestui fapt. „Noi formăm o nouă societate și vă spun acum, din postura de viitor membru al AGA, că anul viitor această societate va intra în insolvență cu un capital de doar 5 milioane lei”, afirma Drăgușanu, adăugând că termoficarea nu a fost „prioritate zero” pentru administrația băcăuană. Thermoenergy Group va înlocui CET SA Bacău pe piața locală de termoficare în contextul intrării în faliment a vechii societăți de profil. Aceasta este în insolvență de un an, iar la finele lui iunie 2014 comitetul de creditori a respins planul de reorganizare judiciară a CET.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.