Florariile din Bacau, verificate de politisti de 1 si 8 martie. S-au dat amenzi de 34.000 lei si au fost confiscate sume de bani


În zilele de 01 martie și 08 marie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat verificări pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

             Astfel, au fost verificate 75 societăţi comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 contravenţii, în valoare de 34.000 lei.

             Totodată, au fost confiscați valoric 2.723 de lei reprezentând contravaloarea florilor comercializate și nefiscalizate.

Exemplu:
          În urma controlului efectuat la un operator economic din municipiul Bacău, s-a constatat faptul că, societatea desfăşura activităţi de comercializare flori fără a respecta prevederile Ordonanţei Guvernului 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

          În consecinţă, pentru abaterea constatată societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 10.000 lei şi s-a dispus confiscarea valorică a sumei de 93 de lei reprezentând contravaloarea flori comercializate şi nefiscalizate, precum şi suspendarea activităţii desfăşurate de operatorul economic până la data la care acesta va face dovada dotării cu o casa de marcat electronică fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.