Flagrant in Primaria Bacau. Un functionar a fost prins, in timp ce lua mita 6.000 euro

  3

  Saptamana trecuta, un functionar din Primaria Bacau a fost prins in flagrant, in timp ce lua mita 6.000 de euro. Flagrantul a fost efectuat de DGA si Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau, potrivit ziaruldebacau.ro

  Potrivit unor informatii neoficiale, un angajat din Primaria Bacau urma sa falsifice niste documente oficiale, pentru a motiva mai multe ore in folosul comunitatii pentru un barbat. Drept „rasplata”, angajatul ar fi fost recompensat cu 6.000 de euro. Suspectul a fost plasat sub control judiciar.

  Comunicat DGA Bacau

  Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus, la data de 11.05.2024, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Bacău – Direcţia Administrare Baze Sportive, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, ambele infracţiuni cu aplicarea art. 38 alin 1 din C.p.

  Totodată, faţă de inculpat a fost dispusă, la data de 12.05.2024, măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

  În fapt, procurorii, împreună cu ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău au documentat activitatea infracțională în cauză, rezultând următoarele:

  La sfârşitul lunii aprilie 2024 şi în data de 10.05.2024, în calitate de funcţionar public în cadrul cadrul Primăriei municipiului Bacău- Direcţia Administrare Baze Sportive, inculpatul i-a pretins unui cetățean suma de 2000 euro pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privitoare la întocmirea documentelor care atestau prestarea de către acesta din urmă a muncii în folosul comunităţii dispusă de instanţă, iar în data de 11.05.2024 a primit efectiv această sumă în scopul arătat.

  La sfârşitul lunii aprilie 2024 şi în data de 10.05.2024, în calitate de funcţionar public în cadrul cadrul Primăriei municipiului Bacău – Direcţia Administrare Baze Sportive, inculpatul i-a pretins aceleiași persoane suma de 4000 euro pentru a interveni pe lângă un alt funcţionar public din cadrul instituţiei cu atribuţii de serviciu privitoare la întocmirea documentelor care atestau prestarea de către cel din urmă a muncii în folosul comunităţii dispusă de instanţă. Lăsând să se creadă că îl poate influenţa prin remiterea acestor sume de bani, inculpatul a promis că funcţionarul va semna la rândul lui documentele necesare prin care să confirme efectuarea muncii neremunerate în folosul comunităţii.

  În data de 11.05.2024, inculpatul a primit efectiv suma pretinsă de 4000 euro de la persoana respectivă.

  În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Bacău.

  3 COMENTARII

  1. Viziteu:Nu voi tolera fapte de coruptie! :))) el fiind suspect in dosar..incredibil totusi,meritam ce avem daca nu mergem la vot

  2. A început campania electorală, e un angajat corupt așa cum sunt mulți în instituțiile de stat, sesizări se tot fac dar nu sunt luate în considerare. Pentru un păduche nu trebuie aruncată cămașa.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.