Fiscul bacauan scoate pentru a 6-a oara la licitatie un avion. Pretul de pornire: 1 milion de euro

0

Avionul de pasageri care a aparţinut unui politician indian, aflat în custodia Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău, poate fi achiziţionat cu un milion de euro sau chiar mai puţin, după ce la cele cinci licitaţii organizate anterior nu s-au găsit cumpărători.

Aeronava va fi scoasă pentru a şasea oară la vânzare prin licitaţie în data de 14 martie, după ce fusese abandonată anul trecut de proprietar, un operator din India, în hangarul firmei Aerostar.

Preţul de achiziţionare a fost fixat pentru acest nou demers de vânzare la un milion de euro, scăzând semnificativ, de trei ori, de la prima licitaţie.

Avionul de tip civil, de tip BAE AVRO RJ 70, ce poate transporta 70 de pasageri, a fost fabricat de British Aerospace, având primul zbor pe 24 aprilie 1996, dar a intrat în programul curent de folosire pe 14 martie 2007, fiind în serviciu până pe 5 noiembrie 2009.

Aparatul de zbor a aparţinut unui politician indian, arestat pentru fapte penale. El se află în prezent în custodia SC Aerostar SA, câştigătorul licitaţiei urmând a stabili, împreună cu firma băcăuană, condiţiile de ridicare a acestuia.

Potrivit uzanţelor internaţionale, avioanele abandonate pe teritoriul unui stat sunt valorificate de statul gazdă. În Bacău este al doilea caz, după ce o aeronavă Boeing 737-200, din Nigeria, a fost, de asemenea, abandonată în curtea Aerostar, din lipsa banilor pentru achitarea unei posibile reconversii a aparatului de zbor din destinaţie de călători în cea de tip cargo.

Avionul scos la licitaţie a fost vândut la al doilea termen, preţul încasat fiind de 80.000 de euro. Cumpărătorul îl achiziţionase pentru a-l transforma în restaurant-bar, în localitatea Brazi.

La licitaţiile iniţiate de AJFP Bacău pentru vinderea avioanelor se pot înscrie atât persoane fizice cât şi juridice, care trebuie să plătească, anterior, o garanţie de participare reprezentând 10% din valoarea de pornire a licitaţiei. De asemenea, persoanelor juridice de naţionalitate română le era necesară la dosar de o copie a Certificatului unic de înregistrare eliberat de Oficiul Român al Comerţului, iar celor străine actul de înmatriculare tradus în limba română legalizat. Prinytre condiţiile de participarea este şi prezentarea unui certificat de atestare fiscală din care să rezulte că licitatorul nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la cel local.

Sursa: economica


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.