Finantare de 1 milion de lei de la Consiliul Judetean Bacau pentru 29 de servicii sociale. 553 de persoane vor fi beneficiari


18 ONG-uri au semnat convetii de colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau pentru a oferi servicii sociale cetatenilor judetului Bacau. Finantarea de 1 milion de lei vine de la Consiliul Judetean Bacau:

La baza finanțărilor pe care le-am acordat este un regulament elaborat cu rigurozitate, astfel încât, subvențiile pentru serviciile sociale prestate să fie decontate transparent și în condiții de echitate pentru fiecare în parte dintre semnatari, iar beneficiari să fie în mod nemijlocit cei cărora le sunt destinate aceste servicii: copiii și adulții. Consider că este esențial să tratăm în mod egal asociațiile care oferă servicii licențiate și să le susținem financiar în funcție de numărul beneficiarilor.

După aprobarea în plenul Consiliului Județean a regulamentului propus, în prima parte a lunii august, la sediul DGASPC Bacău au fost depuse solicitările de finanțare. Aplicațiile au fost evaluate de către comisie și au fost validate proiectele depuse de 18 ONG-uri care prestează servicii de prevenire a separării copilului de familia sa, servicii de protecție specială și servicii de recuperare pentru copilul cu dizabilități.” a anuntat presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea

Practic, pentru 29 de servicii sociale a fost alocată o finanțare în valoare de 1.000.000 lei, de care vor beneficia 553 persoane după cum urmează:

-16 servicii sociale de tip rezidențial pentru copii din sistemul de protecție specială → 169 de beneficiari;

-11 servicii sociale de tipul centre de zi destinate prevenirii separării copilului de familie → 309 beneficiari;

– 2 servicii sociale de tipul centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități →75 beneficiari.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.