Filtre in Bacau, pentru verificarea echiparii cu cauciucuri de iarna

0

Poliţiştii rutieri băcăuani vor fi la datorie pentru ca traficul rutier şi pietonal să se desfăşoare în condiţii de normalitate. În acest sens, în zonele în care va ninge, vor fi instituite filtre rutiere pentru verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru sezonul de iarnă.

Având în vedere avertizarea meteo privind răcirea accentuată a vremii, căderea de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Neechiparea corespunzătoare a autoturismului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 630 la 1.400 de lei (între 9 şi 20 puncte amendă) şi cu retragerea certificatul de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.