Fetita din Buhusi, disparuta in 2006, gasita ingropata in curtea tatalui ei

In 2006, in urma cu 15 ani, o fetita de 5 ani din Buhusi si mama ei au disparut din oras. De atunci, politia le cauta insa fara rezultat.

   

Magdalena Ursu (foto stânga), în vârstă de 26 de ani, şi fiica ei, Andreea Arhip (foto dreapta), în vârstă de cinci ani, s-au întâlnit în decembrie 2006 cu Ilie Arhip, tatăl fetiţei. La vremea aceea, Magdalena Ursu era despărţită de tatăl fiicei sale, iar cele două locuiau în Buhusi, în timp ce bărbatul trăia în Târgu Neamţ.

În ziua respectivă, tânăra şi fiica ei s-au întâlnit cu bărbatul, după ce acesta le-a invitat în oraş sub pretextul că vrea să îi cumpere copilei haine. A fost ultima zi în care Magdalena Ursu şi Andreea Arhip au fost văzute ultima dată în viaţă.

Poliţiştii din Neamţ au investigat dispariţia, în baza declaraţiilor tatălui fetiţei, însă ancheta nu a avut niciun rezultat. Atât tânăra, cât şi fiica ei au fost date în urmărire naţională şi internaţională, însă nu au fost găsite.

Anchetatorii au făcut verificări şi în Germania, însă fără rezultat, iar pe măsură ce timpul a trecut, cazul s-a răcit.

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii care nu au uitat de dispariţia copilei şi a mamei sale, au primit noi informaţii şi au făcut o percheziţie în casa tatălui fetiţei dispărute.

Astfel, marţi, poliţiştii au descins în casa lui Ilie Arhip din Târgu Neamţ, ocazie cu care au săpat în curtea casei şi au găsit rămăşiţele fetiţei.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile, sub acuzaţia de omor calificat.

„La data de 19.01.2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia in anul 2006 a doua victime, mama si fiica minora, existând posibilitatea ca persoanele dispărute sa fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor.

Ca urmare a cercetărilor, la data de 19.10.2021, s-a efectuat percheziţie domiciliara la o locuinţa de pe raza oraşului Tg Neamţ, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman, posibil al unei persoanei minore, ce erau îngropate in curtea casei. Având in vedere ca proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute in anul 2006, prin ordonanţa procurorului s-a dispus efectuarea in continuarea a urmăririi penale fata de acesta sub aspectul săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzuta şi pedepsita de art. 188-189 alin.1 lit.f cu aplicarea art.199 Cod penal.

Totodată, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamţ cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.10.2021.
Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Neamţ – Serviciul de Investigaţii Criminale si Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.”„, se arată într-o informare transmisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț.

Sursa: antena3.ro

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here