Fetita de un an, crescuta intr-o cladire dezafectata, plina de sobolani

0

O fetita de 1 an si doua luni a fost preluata de un centru maternal, dupa ce s-a constatat ca se afla intr-o situatie de risc major, fiind crescuta de parinti intr-o cladire dezafectata din Bacau, fara usi, geamuri, plina de sobolani si reziduri umane si menajere.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a intervenit, în regim de urgenţă, în cazul unui copil în vârstă de un an şi două luni căruia îi erau puse în pericol viaţa şi sănătatea, fiind crescut în condiţii total inumane de către părinţii săi.

„Întreaga familie, formată din doi adulţi şi un copil în vârstă de un an şi două luni, era supusă unei situaţii de risc, având în vedere că respectivul imobil constituie un adevărat focar de infecţie. Echipa deplasată la faţa locului a constatat că imobilul era plin de şobolani şi de reziduuri umane şi menajere. Este vorba de neglijare severă a copilului, fiindu-i pusă inclusiv viaţa în pericol. Cei doi adulţi, de altfel părinţii fetiţei, au afirmat că locuiesc acolo de aproximativ două săptămâni, iar singura sursă de venit o reprezintă alocaţia fetiţei”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Alina Iftode.

Ridicate de către DGASPC Bacău, fetiţa şi mama acesteia au fost cazate într-un centru maternal unde vor beneficia atât de îngrijire, cât şi de consiliere din partea specialiştilor Direcţiei de Protecţie a Copilului Bacău.

 

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.