Festivalul Luminii are loc duminica, 29 mai, in Parcul Cancicov

0

UPDATE: Festivalul Luminii se amana pe data de 29 mai.

Comunicat Organizatori Festivalul Luminii:
 
„Mulțumim celor care au anunțat deja Festivalul Luminii pentru astăzi. Din păcate, vremea nefavorabilă din ultimele ore și prognoza meteo pentru această seară ne obligă să amânăm evenimentul pentru data de 29 mai. Mulțumim că ne sunteți alături și vă așteptăm pe 29 mai.”

 

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” invită băcăuanii, duminică, 8 mai 2016, la „Festivalul Luminii”, a șaptea ediție. Evenimentul va avea loc în Parcul Cancicov, începând cu ora 17.00. Mii de lumânări în „gulguţe” (cutii din hârtie pliate în tehnica origami) vor lumina aleile parcului, o dată cu lăsarea întunericului.  Tema centrală a festivalului este “Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”.

Timp de câteva ore, cercetașii împreună cu partenerii lor își doresc să transforme parcul într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descoperim ca tineri sau adulți, lucrurile care ne fac mai fericiți. Organizatorii au pregătit ateliere de jocuri, cântece, pictură, noduri cercetășești, origami, jonglerii cu foc, program artistic, treasure hunt şi alte surprize.

La organizarea festivalului în Bacău au contribuit cercetașii din mai multe centre locale: Preasfânta Inimă a lui Isus – Nicolae Bălcescu, Insula Cercetașilor, Fericitul Ieremia, Hei Gârleni, Sfântul Nicolae – Karpen și cercetașii din Lespezi.

Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în 30 locații din România, printer care: București, Iași, Timișoara, Cluj, Deva, Cluj, Roșia Montană. Scopul este de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi pentru de a-și aminti că lucrurile mărunte din jurul lor le pot face clipa, ziua și viața mai bune. Pentru noi, cercetașii băcăuani, acest eveniment este unul din proiectele în care se pot implica activ toți membrii noștri și, desigur, voluntarii externi.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României”.

 

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.