Festivalul Internaţional „Mărul de Aur”, prima ediţie desfăşurată în Bacău

0

În perioada 12-14 mai 2017 va avea loc la Bacău ediţia a VII-a a Festivalului Internaţional „Mărul de Aur“, organizat de către Asociaţia Obştească “Inanina Music Star” cu sprijinul financiar al Municipiului Bacău,  cu scopul de a promova şi integra toţi copiii, mai ales pe cei cu dizabilităţi.

Festivalul concurs se va desfăşura pe mai multe  secţiuni şi pe grupe de vărstă, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”. Cei peste 250 de concurenţi vor urca pe scenă sâmbătă, 13 mai, pentru competiţie, pentru ca duminică, 14 mai, de la ora  15.00, să aibă loc premierea concurenţilor ediţiei a VII-a a Festivalului Internaţional „Mărul de Aur“ şi Concertul de Gală. Vor concerta, printre alţii,  maestrul Nicolae Botgros şi 30 de instrumentişti ai Orchestrei Naţionale „Lăutarii din Chişinău”, din Republica Moldova.

De asemenea, duminică, 14 mai, între orele 10.00-11.30, grupurile şi soliştii participanţi la festival vor defila pe centrul Bacăului şi vor depunere de flori la statuia lui „Ştefan cel Mare”.

Participanţilor li se vor acorda diplome de participare, iar căştigîtorii vor fi recompensaţi cu  medalii, premii şi cu cele două trofee ale Festivalul “ Mărul de aur ” 2017 a câte 1000 lei fiecare. Unul dintre trofee  va fi acordat unui talentat concurent cu nevoi speciale/dizabilitate.

Efortul bugetar aferent susţinerii festivalului se ridică la 109.000 lei, sumă aprobată în şedinţa ordinară a Consiliului Local Bacău,  din data de 28.04.2017.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.