FCSB, principala favorită la titlu în Liga 1. Roș-albaștrii pot opri seceta în acest sezon

0

FCSB are parte de un sezon extraordinar și se află pe primul loc în Liga 1, fiind în mod clar cea mai puternică formație în acest moment din România. Acest lucru pare să fie clar pentru toată lumea, iar majoritatea îi consideră pe bucureșteni principalii favoriți la titlu.

Echipa bucureșteană nu a mai cucerit titlul de nouă ani, însă în acest sezon lucrurile par să se schimbe. Cei care pariază pe Liga 1 din România ar trebui să ia în considerare FCSB atunci când se gândesc la cine va ridica marele trofeu la finalul sezonului actual. Care sunt, însă, argumentele clubului?

De ce FCSB va câștiga titlul în Liga 1 pentru prima oară din 2015

În primul rând, trebuie avută în vedere valoarea lotului actual al celor de la FCSB. Regăsim acolo nume importante precum Florinel Coman, Octavian Popescu, Darius Olaru, Vlad Chiricheș sau Alexandru Băluță. Există un echilibru foarte bun în lot între jucătorii experimentați și cei tineri. Este nevoie de ambele categorii la orice echipă care vrea să fie campioană și FCSB îndeplinește cu brio această cerință. 

Dar nu este vorba doar de valoarea lotului. La orice club de fotbal este importantă și atmosfera internă. Este important cum se înțeleg jucătorii între ei și cât de unit este, de fapt, vestiarul. La FCSB este liniște după mulți ani și asta se simte și pe teren. Jucătorii se găsesc unii pe alții pe teren și par să joace mereu cu zâmbetul pe buze. Au redescoperit plăcerea fotbalului și asta aduce, inevitabil, rezultate. Atmosfera liniștită întotdeauna contribuie la rezultate pe teren și FCSB nu este o excepție.

Un alt argument solid este faptul că FCSB continuă să fie cea mai iubită echipă din România și beneficiază de cea mai mare medie de spectatori la meciurile de acasă. Susținerea fanilor este întotdeauna importantă și FCSB beneficiază din plin de acest lucru. Asta contribuie, cu siguranță, la moralul excelent al fotbaliștilor. Te simți altfel când ieși pe teren și găsești măcar 15.000 de fani în tribune. 

FCSB are parte de liniște și pe banca tehnică, înțelegerea dintre patron și antrenor fiind deja binecunoscută. Chiar dacă patronul Gigi Becali se implică la echipă, antrenorul a acceptat acest lucru și alege să colaboreze cu el. Poate că e o metodă mai neortodoxă, dar pare să funcționeze, cel puțin deocamdată. În loc de conflicte, avem colaborare și muncă în echipă, iar asta pare că priește echipei.

Așadar, FCSB este principala favorită pentru cucerirea titlului în acest sezon de Liga 1. Bucureștenii au, pe hârtie cel puțin, toate argumentele pentru a fi din nou campionii României după o pauză lungă de nouă ani. Rămâne de văzut însă dacă asta chiar se va întâmpla, pentru că sunt destule echipe care stau la pândă. CFR mai ales, dar și Craiova și Rapid, sunt pregătite oricând să profite de orice pas greșit fac bucureștenii și cu siguranță o vor face dacă se va ivi ocazia.

sursa foto: unsplash.com


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.