Falsificatorii de carduri din Bacau raman in arest


Curtea de Apel Bacau a respins vineri , 20 ianuarie 2012 , recursul celor 9 persoane arestate preventiv in cursul saptamanii , pentru frauda cu carduri. George Cocrea si alti 2 inculpati raman in libertate intrucat procurorii DIICOT nu au contestat decizia de eliberare.

Sergiu Ceaușu, Constantin Bujuș, Marin Bozoi, Nicolae Păun, Alexandru Chiriac, Mihăilă Eduard Răducu, Radu Agachi, Toth Lazlo și Gheorghe Cătălin rămân în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău. Asta au decis magistrații Curții de Apel Bacău, vineri, după câteva ore de pledoarii ale avocaților.

În același timp, procurorii DIICOT au considerat că nu au de ce să facă recurs față de decizia Tribunalului Bacău, care luni, 16 ianuarie, au decis după audierea lui George Cocrea, șeful Centrului Regional de Tranzit Bacău (fiul fostului deputat Olguța Cocrea) să-l lase în libertate.

Avocații inculpaților s-au plâns judecătorilor Curții ca la Tribunal nu au avut timpul necesar pentru a studia volumele din dosar. Cei 10 avocați au avut la dispoziție doar 15 minute pentru a studia o documentație, realizată de un procuror în ultima jumătate de an. Un alt motiv găsit de apărători este acela că în motivarea arestării inculpaților s-a folosit aproape aceași text ca în rechizitoriu. În plus, motivarea nu era realizată pentru fiecare în parte, ci pentru toți la un loc.


Sursa : Adevarul

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.