Falsificator de carduri, prins in Bacau. Barbatul a incercat sa trimita in Filipine un dispozitiv de „skimming”


Polițistii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat, de 54 de ani, care ar fi avut preocupări în efectuarea de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Din cercetări a reieșit că, la data de 19 iulie a.c., bănuitul, în vârstă de 54 de ani, ar fi disimultat componentele unui dispozitiv de tip skimming în interiorul unui receiver TV, pe care l-ar fi ambalat într-un colet, depus la punctul de lucru al unei firme de curierat, din municipiul Bacău, pentru a fi expediat în Filipine.

La data de 30 august a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice Bacău au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiu, la locuința persoanei bănuite.

În urma percheziţiei domiciliare, a fost descoperită o încăpere utilizată ca atelier de confecționare dispozitive utilizate pentru skimming, pentru copierea datelor de carduri bancare și înregistrarea codului PIN la bancomate.

Astfel, au fost ridicate un laptop, 2 telefoane mobile, mai multe cartele SIM, înscrisuri, componente de bancomat, componente electronice, dispozitive de filmare ascunse și echipamente artizanale modificate/adaptate, cu privire la care există bănuiala că reprezintă componente ale unor dispozitive de skimming.

Față de persoana bănuită, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuarea de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul Centrului de Supraveghere și Control al Trecerii Frontierei – Aeroporturi București – Otopeni.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bacău.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.