Expoziţie de cristale şi eşantioane de pietre de podoabă in Bacau

0

Expoziţia „Mineralia„, găzduită începând de joi de Complexul muzeal din Bacău, propune publicului o incursiune în lumea pietrelor, de la cristale şi eşantioane de colecţie în stare naturală la pietre de podoaba şlefuite şi montate în bijuterii.

„Este o premieră pentru judeţul Bacău o asemenea manifestare, publicul putând vedea, până duminică inclusiv, cristale de cuarţ transparent, de ametist mov şi citrin galben, bucăţi de jasp, rodocrozit, calcedonie, agate uriaşe, geode, tăvi din malachit verde ori calcar, sculpturi de aragonit”, a precizat pentru AGERPRES directoarea instituţiei gazdă, Mariana Popa.

Aceasta a mai spus că bijuteriile prezentate – inele, cercei, brăţări, coliere – sunt confecţionate din pietre semipreţioase precum acvamarin, agat, sardonix, lapis lazuli, granat, opal, turcoaz, turmalină, topaz ori chihlimbar, coral şi perle.

„În expoziţie mai sunt prezentate şi câteva podoabe de excepţie realizate din labradorit, opal de foc, sugilit, smarald, rubin şi safir, fapt ce o fac deosebit de atractivă”, a punctat directoarea muzeului băcăuan. AGERPRES

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.