Exercitiul lunar de instiintare. Miercuri vor suna alarmele

Publicitate

In data de 07.11.2018, intre orele 10:00-11:00, se va desfasura, in Bacau, exercitiul lunar de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila.

Scopul acestui exercitiu il constituie obtinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate si gradul de acoperire acustica, precum si pentru antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei, prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare.

La nivel local, presedintii comitetelor locale pentru situatii de urgenta vor primi de la dispeceratul I.S.U.J. Bacau un mesaj tip SMS, cu o notificare despre situatii de urgenta. Mesajul va fi transmis folosindu-se marcajul „EXERCITIU” la inceputul si sfarsitul acestuia.

Imediat dupa primirea mesajului si confirmarea primirii acestuia, presedintele comitetului local pentru situatii de urgenta (primarul sau inlocuitorul legal al acestuia) va dispune punerea in functiune a mijloacelor de alarmare a populatiei si transmiterea semnalului in functie de tipul pericolului specificat in SMS.

Va rugam sa nu intrati in panica, acesta va fi doar un exercitiu.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here