EXERCITIU : Salvatorii de la ISUJ Bacau s-au mobilizat pentru un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter


Joi, 16 iunie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a desfășurat un exercițiu de cooperare și conducere, cu forțe și mijloace în teren. Acesta a avut drept scop antrenarea structurilor de intervenție, în cazul prăbușirii unei clădiri.

Potrivit scenariului, în urma producerii unui seism cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, eveniment ce a condus la prăbușirea unei clădiri, pompierii militari sunt anunțați prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că, mai multe persoane sunt grav rănite sau surprinse printre dărâmături. Concomitent, aceștia sunt înștiințați și despre producerea unui incendiu, la nivelul unei clădiri din proximitate. Echipajele de salvatori au intervenit conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești și evacuarea bunurilor materiale.

Antrenamentul a fost încheiat cu succes. În urma acestuia, a fost verificată capacitatea de acțiune în cazul producerii unor astfel de evenimente care presupun o desfășurare amplă de forțe și mijloace. Precizăm faptul că, subunitățile de intervenție din cadrul ISUJ Bacău desfășoară frecvent astfel de exerciții de pregătire.” se arata intr-un comunicat de presa transmis de ISUJ Bacau

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.