Exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie ale ISU Bacău, la Salina Târgu Ocna

0

Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a efectuat un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenție, privind gestionarea situațiilor de urgență generate de producerea unui incendiu la Salina Târgu Ocna.  

Conform scenariului, în jurul orei 10:00, pompierii militari sunt anunțați prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112,  despre faptul că în Salina Târgu-Ocna, s-a produs un incendiu la motorul unui utilaj de exploatare minieră, în urma căruia a rezultat o victimă care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare. 

Concomitent cu alertarea forțelor de intervenție, personalul Societății Naționale a Sării S.A. – SALROM – Sucursala Salina Târgu-Ocna, încearcă stingerea incendiului cu mijloacele de primă intervenție existente în obiectiv și acționează pentru evacuarea obiectivului.

Pentru gestionarea operativă a evenimentului, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijlaoce din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, respectiv o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă cu echipament specific, încadrate cu nouă pompieri militari. 

În urma recunoașterii, s-a constatat că incendiul se manifetă la nivelul utilajului, cu degajări mari de fum și posibilitate de propagare. Forțele de intervenție au acționat conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești și limitarea efectelor evenimentului. 

„Din fericire, această misiune a fost una din cadrul unui exercițiu tactic care are drept scop pregătirea salvatorilor, testarea capacității de reacție, dar și modul de organizare și implicare a structurilor care ar putea fi implicate într-un astfel de eveniment.” – ISU Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.