Exercițiu de tip Livex, desfășurat de pompierii militari oneșteni

0

Pe data de 12 martie, Detașamentul de Pompieri Onești a executat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție.

Situația tactică s-a desfășurat în incinta unui operator economic din municipiul Onești care prelucrează produse din lemn.

Conform scenariului, în jurul orei 13:00, Garda de Intervenție este anunțată prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la motorul unui utilaj de exploatare a lemnului, cu posibilitatea extinderii acestuia la o stivă de lemne din proximitate. Totodată, în urma evenimentului, a rezultat și o victimă, aceasta fiind surprinsă de incendiu.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-a deplasat o autospecială de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Pompierii militari au acționat conform scenariului, scopul acțiunilor de primă intervenție fiind orientat către salvarea vieților omenești și limitarea efectelor evenimentului.

Din fericire, această misiune a fost una din cadrul unui exercițiu tactic pentru antrenarea structurilor de intervenție.

Reamintim faptul că, pregătirea salvatorilor reprezintă o preocupare permanentă a instituției noastre, astfel de exerciții desfășurându-se frecvent, în baza unor scenarii complexe.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.