EXCLUSIV | Politistii bacauani si-au dublat numarul de radare si aparate drugtest, la inceputul acestui an

2

Numar dublu de aparate drugtest si radar la IPJ Bacau, in 2024

Anul trecut, in 2023, politistii bacauani aveau in dotare 6 aparate drugest si 12 aparate radar. La inceputului acestui an, pe 8 ianuarie, politistii bacauani si-au dublat numarul de aparate folosite in trafic – astfel, in dotarea politistilor de la rutiera se afla in acest moment 12 aparate radar si 22 de aparate drugtest.

Potrivit unui raspuns transmis de IPJ Bacau pentru Bacau.net, „repartizarea s-a facut in tot judetul Bacau, in vederea desfasurarii in conditii optime a activitatilor specifice„.

Multe drugtestere, dar tot cu probleme

La IML Iasi, in 2023, au fost efectuate analize pentru 686 soferi. Dintre acestia, doar 48% au fost depistati pozitivi la substante interzise. Cu alte cuvinte, restul de 52% au fost declarati fals-pozitiv la droguri, desi nu au consumat substante interzise.

Va reamintim ca in anii trecuti, analizele soferilor bacauani au fost trimise la IML Iasi pentru rezultat, iar in functie de raspuns se deschide sau nu dosar penal. In perioada 1 ianuarie 2022 – 1 martie 2023, 35 de soferi din Bacau au fost depistati pozitiv la droguri. Dintre acestia, doar 13 au fost confirmati pozitiv la analize. Din cate se pare, in ultimele luni, analizele soferilor bacauani se fac si in Bacau, astfel ca raspunsul este mult mai rapid.

In comunicatele transmise de IPJ Bacau, cand un sofer este depistat pozitiv la droguri in trafic, din cauza erorilor acestor aparate, se precizeaza explicit ca rezultatul de la drugtest nu reprezinta proba, iar soferul merge la analize pentru rezultate concludente.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.