EXCLUSIV: Pandemia a prabusit tranzactiile imobiliare din Bacau. Scaderile ajung si la 60%


Pandemia de coronavirus a lovit puternic piata imobiliara din judetul Bacau. Dupa doua luni care bacauanii au fost nevoiti sa stea in casa, nici luna mai nu a adus vesti bune in ceea ce privesc tranzactiile de imobile.

Daca in martie tranzactiile nu au inregistrat modificari mari fata de anul trecut, lunile aprilie si mai au adus scaderi bruste pe piata imobiliara.

La nivelul judetului Bacau, in luna aprilie a anului 2020 s-au inregistrat 193 de vanzari de imobile. In aceeasi luna a anului trecut erau 523 de vanzari. La nivelul Municipiului Bacau au fost tranzactionate 55 de imobile ( fata de 91 in aprilie 2019 ).

Luna mai nu a adus vesti bune in domeniul imobiliar. Desi din 15 mai s-a oprit starea de urgenta, cumparatorii au preferat sa mai astepte. Astfel, in mai 2020, in judetul Bacau, s-au tranzactionat 312 imobile fata de 635 in mai 2019.

La nivelul Municipiul Bacau,in luna mai, scaderile au ajuns la 60% : 57 vanzari in mai 2020 fata de 140 in mai 2019.

Pe langa pandemia de coronavirus, creditele sunt blocate : creditul prima a primit alt nume insa nu poate fi accesat din cauza lipsei unor proceduri iar creditele ipotecare au crescut de la 15% la 35% la unele banci.

Mai mult decat atat, cumparatorii spera la scaderi de preturi si prefera sa astepte sezonul rece pentru a cumpara la un pret mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.