EXCLUSIV. „OZN”-ul de la Economic va fi demolat. Construcția era ilegală

2

Controversatul sens giratoriu de la intersecția străzilor 9 Mai – Bulevardul Unirii va fi demolat. Construcția, botezată în timp sub diverse nume – între care și OZN – se află la originea a numeroase incidente rutiere petrecute, în ultimii ani, în zonă. Ultimul accident a avut loc în perioada „Zilelor Bacăului”, la începutul lui octombrie, când un conducător auto a lovit frontal parapetul de protecție a pietonilor.

Decizia de demolare a giratoriului de la Economic survine unor verificări amănunțite asupra modului în care a fost construit „OZN”-ul din mijlocul intersecției. Acestea au dat la iveală faptul că cele mai importante instituții de avizare, în frunte cu Serviciul Poliție Rutieră din cadrul IPJ Bacău, au avizat un alt proiect decât cel pus în operă în urmă cu mai bine de 5 ani. Concret, proiectul avizat de autorități urmărea construirea unui sens giratoriu tip „fântână arteziană”, cu regim de înălțime de doar 60 cm, nicidecum mastodontul de peste 3 metri înălțime edificat în final. Cum sensul giratoriu de la Economic generează probleme de orientare participanților la trafic, conducerea Primăriei Bacău a decis demolarea acestuia și revenirea la regimul de înălțime avizat inițial de Poliție, precum și de celelalte instituții abilitate.

Wareso Prod SRL, o obscură firmă din Suceava, s-a ocupat de proiectarea sensului giratoriu în schimbul sumei de 34.900 lei. Licitația sens_giratoriu_economic_Bacauprivind proiectarea sensului giratoriu a fost organizată de Primaria Bacău în aprilie 2010. S-au înscris 8 firme, unele din Bacău, însă câștig de cauză a avut SRL-ul din Suceava care a realizat un proiect din „birou”. Lucrările de construcție au fost adjudecate de o societate de apartament din Bacău, Instal Design SRL, care în schimbul sumei de 452.000 lei a ridicat „mușuroiul” din intersecția de la Economic. Aceeași societate a realizat lucrările de „reabilitare” a pasarelei Letea (podul Narcisa), în asociere cu mai multe firme. Un top realizat în decembrie 2014 de Adevarul.ro plasa OZN-ul de la Economic în topul celor mai penibile construcții ridicate în Municipiul Bacău de la Revoluție încoace.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. Astfel de giratorii exista in mai multe orase, unele chiar fac legatura dintre soselele nationale cu autostrada, multe din ele sunt cu mult mai mari ca al nostru, vezi Hunedoara, Alba Iulia, Sibiu, Brasov.
    Curiozitatea m-a impins sa intreb cativa localnici din zona ce parere au despre aceste giratorii si drept replica am primit, „..fugi dom’le d-aici, care-i prost gaseste orice scuza pentru accident..”… multi nici nu remarcasera forma.
    Asa ca, carcotasi vor exista in totdeauna.

  2. organele statului indrituite cu aplicarea si respectarea legilor in domeniu, sa procedeze la imputarea costurilor construirii si demolarii acestei ” mizerii arhitectonice”.

    SUNTEM SIGURI CA PRINCIPALII VINOVATI SUNT SI IN PRIMARIA BACAU….cei care se ocupa cu sistematizarea municipiului BACAU…..dar si controlul executiei obiectivelor aprobate!

    sunt mai multe lucrari aprobate si executate , care impiedica fluidizarea transportului in BACAU……..ce sa mai vorbim despre o VIZIUNE pentru viitor…!!!!

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.