EXCLUSIV. Mararu trebuia lichidat de Anul Nou, in schimbul a 15.000 euro. Teroristii aveau la ei 150 gr. de cannabis, cumparate din mun. Bacau

0

Teroristii care au planuit uciderea lui Bogdan Mararu s-au intalnit, dupa Craciun, in Piatra Neamt pentru a pune la punct planul de lichidare a adversarului lor. Potrivit datelor existente in dosar, la 27 decembrie 2012, la solicitarea lui Cosmin Irinel Lacatus, Emil Cristofor si Ovidiu Popa s-au deplasat in orasul amintit, unde s-au intalnit cu Daniel Padurariu. Aici au discutat pe marginea modalitatilor concrete de ucidere a lui Mararu, convenindu-se solutia amplasarii sub masina acestuia a unui pachet explozibil. Cu acest prilej, Popa si Cristofor au fost de acord sa duca la  bun sfarsit propunerea de lichidare a lui Mararu, facuta de Daniel Padurariu, “partile” implicate stabilind si un tarif aferent “lucrarii”.

5 litri de benzina pentru incendiere

teroristi_neamtAstfel, inculpatii ar fi urmat sa primeasca – in prima faza – 7000 de euro pentru asasinat, suma ce ar fi urmat sa creasca la 15.000 de euro daca explozia masinii lui Mararu ar fi antrenat decesul acestuia. Banii urmau sa fie platiti de inculpatul Daniel Padurariu, dupa constatarea uciderii rivalului Mararu. Pentru incendierea celor doua spatii comerciale din Piatra Neamt, detinute de apropiati ai lui Bogdan Mararu, inculpatii Popa si Cristofor ar fi primit cate 1000 de euro separat. In aceeasi zi, intrucat cei doi s-au aratat dispusi sa infaptuiasca planul de lichidare a lui Mararu, Padurariu i-a condus prin Piatra Neamt, indicandu-le acestora locul obisnuit unde victima isi parcheaza masina, precum si locatia celor doua spatii comerciale ce urmau sa fie incendiate. Padurariu le-a sugerat lui Popa si Cristofor ca la incendiere sa se foloseasca 5 litri de benzina, combustibil ce ar fi ajutat la propagarea focului si, astfel, la distrugerea totala a spatiilor respective.

Plan amanat

In perioada 28-30 decembrie 2012, cei doi inculpati s-au deplasat de mai multe ori in mun. Piatra Neamt pentru a identifica masina lui Mararu. Pe 30 decembrie, acestia au revenit in oras cu pachetul explozibil in intentia de a-l mota sub masina victimei, insa au fost constransi sa amane amplasarea bombei intrucat autoturismul nu se afla in parcare. In aceste conditii, planul vizand lichidarea lui Mararu a fost amanat pentru perioada de dupa Anul Nou. Intre finalul lui 2012 si 9 ianuarie 2013, banda de teroristi (Ovidiu Popa, Emil Cristofor, Cosmin Lacatus si Petrica Jataru) s-a deplasat in repetate randuri din Tg. Ocna in Piatra Neamt, pentru a discuta cu Daniel Padurariu si a pune, astfel, la punct ultimele detalii privitoare la asasinarea lui Mararu. In urma discutiilor, s-a stabilit ca cel care urma sa amplaseze bomba sub masina era Ovidiu Popa. Pe fondul mai multor discutii derulate in 9-10 ianuarie 2013, grupul a convenit ca atentatul cu bomba sa fie infaptuit in noaptea de 10 spre 11 ianuarie.

Bomba pusa la 2.20 noaptea

bomba_neamtIn dupa-amiaza zilei de 10 ianuarie, cei 3 atentatori s-au deplasat in zona garii din Piatra Neamt cu un autoturism condus de Comin Lacatus, pentru ca in apropierea miezului noptii, Popa, Jataru si Lacatus sa se deplaseze pe strada unde era parcata masina celui vizat, Bogdan Mararu. Dupa ora 2.00 noapte, dupa mai multe verificari prealabile ale locatiei cu scopul securizarii actiunii de amplasare a bombei, Ovidiu Popa s-a deplasat la autoturismul lui Mararu si a plasat pachetul explozibil, revenind in graba spre masina in care il asteptau ceilalti 2 atentatori. Acestia au fost imobilizati de organele de urmarire penala, iar in urma verificarii autoturismului VW Passat cu care s-au deplasat prin Piatra Neamt au fost descoperite 150 de grame de cannabis, apartinand lui Cosmin Irinel Lacatus. Acesta a declarat anchetatorilor ca drogul a fost procurat din municipiul Bacau.

Padurariu – creierul operatiunii

Inculpatul Daniel Padurariu, creierul operatiunii de asasinat, este cel care i-a explicat in detaliu lui Popa cum sa monteze bomba sub masina lui Mararu si care este principiul prin care pachetul explozibil va fi amorsat, odata cu plecarea de pe loc a autoturismului vizat. Padurariu le-a cerut teroristilor ca in noaptea comiterii atentatului sa-si inchida telefoanele mobile si sa evite zona centrala a orasului pentru a nu fi filmati de camerele de supraveghere publica. Acelasi Padurariu i-a cazat pe inculpati la o pensiune din Piatra Neamt, platindu-le acestora camera.

Arestati preventiv de Curtea de Apel Bacau

Teroristi - ICCJSambata, 12 ianuarie, Curtea de Apel Bacau a admis cererea de arestare preventiva a celor 5 teroristi nemteni, formulata de procurorii DIICOT. Inculpatii  au formulat recurs, urmand ca acesta sa se judece in cursul zilei de luni, 14 ianuarie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.