EXCLUSIV: Lautarul Damian Draghici candideaza in colegiul 4 Senat, in locul Elenei Mitrea. Senatorul Mardare pleaca consul la Valencia


Damian Draghici
Damian Draghici

Damian Draghici, cunoscut lautar si consilier onorific al premierului Victor Ponta, va candida la alegerile parlamentare in judetul Bacau. Surse social-democrate au confirmat pentru Bacau.net ca Draghici va candida din partea USL in colegiul 4 senat, ocupat  in prezent de Elena Mitrea.

Aceleasi surse au relatat ca nominalizarea lui Draghici in colegiul 4 senat Bacau s-a realizat in urma unor discutii purtate intre Ponta si Viorel Hrebenciuc, liderul PSD Bacau. Cunoscut pentru asumarea deschisa a originii sale tiganesti, Draghici a renuntat la concerte in 2011, declarand ca intentioneaza sa se implice in politica pentru a sprijini etnia din care provine.

“”Dacă pot să intru în politică am să intru ca să fac ceva pentru ţigani. Am nevoie de un loc unde nu mă interesează titulatura, postul sau salariul”, declara Draghici in august 2012, odata cu nominalizarea sa in functia de consilier onorific al premierului Ponta.

Elena Mitrea
Elena Mitrea

Damian Draghici este unul din cei mai cunoscuti muzicieni romani peste hotare. El este, de asemenea, singurul artist roman care a primit un premiu Grammy.

Cu ocazia nominalizarii lui Draghici, drept candidat in colegiul 4 senat Bacau, social-democratii bacauanii au transat si soarta colegiului 3 senat, detinut de Catalin Mardare.

 

 

Radu Catalin Mardare
Radu Catalin Mardare

Surse din cadrul conducerii PSD Bacau au confirmat ca Mardare urmeaza sa plece consul la Valencia, pozitia sa fiind preluata, in perspectiva parlamentarelor din decembrie, de Dan Tataru, secretar de stat in Ministerul Apararii.

Nominalizarea lui Tataru vine sa confirme faptul ca Mardare a renuntat, definitiv, la politica, dupa o cariera intinsa pe 2 mandate de senator, dar si unul de prefect al judetului Bacau.

Irina Florea, secretarul general al PSD Bacau, nu va candida la alegerile parlamentare. In colegiul 4 deputati va candida Lucian Sova, un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean, Dragos Benea, in timp ce in colegiul 2 deputati candidatura lui Cosmin Necula a ramas batuta in cuie.

“Inamovibilii” PSD-ului, Viorel Hrebenciuc, Gabriel Vlase si Iulian Iancu, vor candida in colegiile de deputati in care sunt titular: 9, 10, respectiv 8.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

5 comentarii

  1. Nu inteleg cum vine unul de la bucuresti deodata aici si ne reprezinta interesele cand el nu stie nimic despre noi.a venit pr votantii romi din zona?

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.