EXCLUSIV. Directorul sucursalei Bacău a Băncii Transilvania, plasat sub control judiciar. Procurorii îl cercetează pentru luare de mită


Marius Savin, directorul sucursalei Bacău a Băncii Transilvania (BT), alături de afaceriștii Dumitru Buzilă (DDD Serv Buhuși) și Mihai Lupu (Viva Feed) au fost plasați sâmbătă sub control judiciar de Tribunalul Bacău. Cei trei fac obiectul unor investigații de amploare derulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, într-un dosar în care oamenii legii au făcut percheziții, în septembrie, în mai multe locații din Buhuși. Procurorii îl acuză pe Savin de luare de mită, în timp ce Buzilă și Lupu sunt incriminați pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. 

foto perchezitiiProcurorii au cerut în instanță arestarea preventivă a celor trei inculpați, însă judecătorii Tribunalului Bacău au dispus plasarea sub control judiciar a tripletei Savin – Buzilă – Lupu. Potrivit încheierii pronunțate sâmbătă, 14 noiembrie, inculpații se află sub control judiciar pentru 60 de zile, până la 12 ianuarie 2016 inclusiv. Directorul sucursalei Bacău a BT este acuzat de luare de mită, în timp ce omul de afaceri Dumitru Buzilă este incriminat pentru dare de mită. Controversatul afacerist buhușean Mihai Lupu, care a ținut capul de afiș al presei odată cu presuspusa sa dispariție, în mai 2015, este acuzat de procurori de complicitate la luare de mită.

Spre finalul lui septembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au efectuat mai multe percheziții în orașul Buhuși, vizată fiind și Primăria din localitate. Oamenii legii au ridicat de la Primăria condusă de Ionel Turcea (PSD) mai multe documente legate, conform susținerilor edilului buhușean, de o licitație organizată în 2007 vizând încredințarea serviciului de salubrizare a orașului.

buzila dumitru ddd serv„S-au efectuat 18 percheziții domiciliare, în orașul Buhuși, pentru strângerea de probe într-un dosar care este în lucru. S-au ridicat mai multe documente, sisteme informatice și medii de stocare, care vor fi analizate. Nu s-au făcut audieri și nici rețineri. Deocamdată s-au ridicat probe”, declara procurorul Felix Bănilă, șeful Parchetului, la data efectuării perchezițiilor.

În dosarul lucrat de procurori este urmărită penal și societatea Ecorecycling Center, controlată de Elena Buzilă, soția afaceristului din spatele DDD Serv. Parchetul a solicitat în instanță interzicerea efectuării de operațiuni economice de către Ecorecycling, constând în închirierea de utilaje de sortare a deșeurilor menajere către societatea Biofeed Distribution (Blăgești), respectiv închirierea acestora – mai departe – către societatea controlată de Dumitru Buzilă (foto), DDD Serv.

Ecorecycling este investigată pentru complicitate la luare de mită și complicitate la spălare de bani. Biofeed Distribution este controlată de soția lui Lupu, Carmen Florentina Lupu.

Soluția pe scurt:

În baza art. 52 alin.(1) raportat la art.- 48 lit. f din Codul de procedură penală; ADMITE cererea de abţinere formulată de domnul judecător BUDEANU VASILE SORIN, privind soluţionarea cauzei penale nr. 3904/110/2015. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, azi, 14 NOV. 2015. ÎNCHEIERE – 14 NOV.2015, ora 12,00. În baza art. 67 raportat la art. 64 lit. f Cod pr. penală; RESPINGE ca nefondată cererea de recuzare formulată de inculpatul LUPU MIHAIL- prin apărătorul ales. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 14 NOIEMBRIE 2015.

ÎNCHEIERE nr. 196/Î/ 14 NOV. 2015; În temeiul art. 227 alin.(1) Cod pr. penală, raportat la art. 202 alin. (1), (2), (3) şi (4) lit. e din Codul de procedură penală; RESPINGE propunerea de arestare preventivă formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BACĂU, privind pe inculpaţii SAVIN ION – MARIUS, BUZILĂ DUMITRU şi LUPU MIHAIL. În temeiul art. 227 alin. (2) Cod pr. penală, raportat la art. 202 alin.(1), (2) şi (4) lit. b, la art. 203 alin. (2) Cod pr. penală, art. 211 alin. (2) Cod pr. penală;

marius savinDispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul SAVIN ION – MARIUS (foto, Ziarul de Bacău), cercetat pentru luare de mită, prev. şi pedepsită de art. 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal şi spălare banilor, prev. şi pedepsită de art. 29 alin. (1)lit. b din LEGEA 656/2002, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, pe o durată de 60 de zile , începând de astăzi 14 NOV. 2015 PÂNĂ PE 12 ianuarie 2016, inclusiv.

Dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul BUZILĂ DUMITRU – cercetat pentru dare de mită, prev. şi pedepsită de art. 289 alin.(1) Cod penal, raportat la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal şi spălarea banilor, prev. şi pedepsită de art. 29 alin. (1) lit. b din LEGEA 656/2002, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal, pe o durată de 60 de zile, începând de astăzi, 14 NOV. 2015, până pe 12 IANUARIE 2016, inclusiv.

mihail_lupu_buhusiDispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul LUPU MIHAIL (foto) -cercetat pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, prev. de art. 48 Cod penal, raportat la art. 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal şi complicitate la infracţiunea de spălare a banilor, prev. şi pedepsită de art. 48 Cod penal, raportat la art. 29 alin. (1) lit. b din LEGEA 656/2002, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal – pe o durată de 60 de zile, începând de astăzi 14 NOV. 2015, până pe 12 IANUARIE 2016, inclusiv.

În baza art. 215 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală, pe timpul cât se vor afla sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BACĂU, SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE, la JUDECĂTORUL DE CAMERĂ PRELIMINARĂ sau la instanţa de judecată ori de câte ori vor fi chemaţi ; – să informeze de îndată PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BACĂU, SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la I P J BACĂU – SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE – BIROUL DE SUPRAVEGHERI JUDICIARE, conform programului de supraveghere, întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori vor fi chemaţi; – să nu părăsească limita administrativ teritorială a judeţului BACAU, pe toată durata urmăririi penale, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent; În baza art. 215 alin. (3) Cod pr. penală;

Atrage atenţia celor 3(trei) inculpaţi că, în caz de încălcare cu rea – credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În baza art. 215 alin.(4) Cod pr. penală, supravegherea respectării de către inculpaţi a obligaţiilor care le revin pe durata controlului judiciar se realizează de către I P J BACĂU – SERVICIUL DE INVESTIGAŢII CRIMINALE – BIROUL SUPRAVEGHERI JUDICIARE.

RESPINGE luarea faţă de inculpata persoană juridică S C „ECORECYCLING CENTER” SRL BUHUŞI, cu sediul în str. Chebac nr. 200, JUDEŢUL BACĂU, înregistrată la O R C BACĂU la nr. J 4/668/2014, având C U I 33412997 a măsurii preventive a interzicerii desfăşurării de activităţi economice, constând în închirierea utilajelor de sortare a deşeurilor menajere de la S.C. „BIOFFED DISTRIBUŢION” SRL, respectiv în închirierea acestor utilaje către S C „D D D – SERV” SRL BUHUŞI, cercetată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită, prev. de art. 48 Cod penal – 289 alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 308 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal şi complicitate la infracţiunea de spălare a banilor, prev. şi pedepsită de art. 48 Cod penal – art.29 alin. (1) lit. b din LEGEA 656/2002.

Copia prezentei încheieri se comunică în ziua emiterii celor 3(trei) inculpaţi şi I P J BACĂU, SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR, I G P F ROMÂNĂ – în vederea asigurării de către inculpaţi a obligaţiilor ce le revin şi pentru darea inculpaţilor în consemn la punctele de trecere a frontierei. Constată că inculpata persoană juridică a fost reprezentată de Cozma Laurenţiu – Ionuţ, practician în insolvenţă. În baza art. 275 alin. (3) Cod pr. penală; Cheltuielile judiciare legate de soluţionarea cererii rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpaţii prezenţi şi de la comunicare pentru procuror.

Pronunţată în CAMERA DE CONSILIU, azi, 14 NOV. 2015, ora 20,00 , în lipsa procurorului.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCARNAGIU LA PARIS. Peste 140 de morți și sute de răniți, într-o suită de atentate teroriste petrecute vineri seară
Articolul urmatorDacian Cioloș a prezentat componența viitorului Guvern. Vasile Dâncu și Costin Borc, nominalizați vicepremieri

2 comentarii

  1. Oare filiala din Buhusi -Banca Transilvania, nu are nici o complicitate! Ba da!, pentru ca Sucursala-Bacau( dir.Savin …..), a avut ( a trebuit sa aiba) informatii despre client, sustinute prin documente de angajare-rambursare imprumut .
    Cine este director la filiala bancii Transilvania din Buhusi!, d-na Diaconu ……, sotia proaspatului potential candidat PSD/2016, la Primaria Buhusi, RACOLAT- INREGIMENTAT, cu discretie , prin ,, Strategul”-IONEL TURCEA.

    Succes Justitie!( cu sinceritate)

    Pardon!- sunt sigur ca a-ti consultat CV-ul d-lui DIACONU …..(sotul dir. fil. bancii TRANSILVANIA -Buhusi)

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.