EXCLUSIV: 22 de soferi au fost depistati pozitiv la droguri, in Bacau, insa la IML – rezultatul nu s-a confirmat. IPJ Bacau are trei dispozitive Aquila Scan

0

IPJ Bacau are in dotare 3 dispozitive drugtest Aquila Scan

Dispozitivele drugtest modelul Aquila Scan WDTP au facut „victime” si in judetul Bacau. Dupa ce mai multi soferi au postat in mediul online diverse filmulete despre acest dispozitiv care da grave erori, am cerut informatii de la IPJ Bacau cu privire la astfel de cazuri – „fals-pozitive”.

Dispozitivul folosit de politistii rutieri bacauani pentru detectarea consumatorilor de droguri i-a indicat pe multi soferi drept „narcomani” – insa in realitate, acestia nu au consumat droguri. La nivelul tarii, exista cazuri in care anumite persoane si-au pierdut locul de munca sau au fost denigrati in mediul online – insa la finalul testelor ( analize IML, probe de sange, urina ) – s-a dovedit ca acestia nu au consumat nici o substanta interzisa.

Potrivit informatiilor furnizate de IPJ Bacau pentru Bacau.net , in anii 2022-2023, politistii rutieri au verificat cu cele trei aparate din dotare 115 de soferi. Dintre acestia, 35 au fost depistati pozitiv la droguri.

22 din cei 35 de soferi depistati pozitiv nu consumasera nici o substanta interzisa

Peste 60% dintre soferii depistati pozitiv la droguri cu dispozitivul Aquila Scan nu au consumat nici o substanta interzisa. Potrivit informatiilor oficiale, doar 13 din cei 35 de soferi au consumat droguri.

In cursul anului 2022 si pana in prezent, cu dispozitivele drugtest au fost efectuate 115 de testari, din care 35 au relevat prezenta uneia sau mai multor substante psihoactive. Probele au fost prelucrate de IML Iasi, iar din totalul de 35 de probe biologice, prezenta substantelor psihoactive a fost confirmata in 13 cazuri.” a declarat Catalina Paduraru – purtator de cuvant IPJ Bacau

Aparatele de detecție a consumului de droguri au fost achiziționate de Poliția Română după ce Guvernul a aprobat o cheltuială de peste 120 de milioane de lei – bani din care s-au mai luat, printre altele, mașini și dispozitive radar.


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.