EVALUAREA NAȚIONALĂ 2024: 5.200 de elevi din judetul Bacau s-au inscris la examen | Calendar

0

La Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a, în județul Bacău sunt înscriși circa 5.200 de absolvenți de gimnaziu, ce vor susține probele scrise în 136 de centre de examen.

În fiecare zi de examen, accesul candidaților în unitățile de învățământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8.00 – 8.30. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru. Probele încep la ora 9.00, când candidații primesc broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare). Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare. Toate probele sunt monitorizate audio-video.

Calendar Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:

  • 25 iunie – Proba scrisă la Limba română;
  • 27 iunie – Proba scrisă la Matematică;
  • 28 iunie – Proba scrisă la Limba maternă;
  • 3 iulie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00);
  • 3 iulie (orele 16.00-19.00) și 4 iulie (orele 8.00-12.00) – Depunerea contestațiilor;
  • 4 / 9 iulie – Soluționarea contestațiilor;
  • 9 iulie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Lucrările elevilor care susțin examenele naționale sunt scanate, la sfârșitul fiecărei probei scrise, în sala de examen și în prezența candidaților, fiind apoi încărcate, de către profesorii asistenți, pe o platformă dedicată de evaluare, iar secretizarea lucrării se va face automat, în momentul încărcării. Ulterior, de pe această platformă, lucrările vor fi repartizate aleatoriu către profesori evaluatori din toată țara.

Comunicarea rezultatelor obținute se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, coduri ce vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

Media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la toate probele, este egală cu media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.