Evaluare Nationala | ISJ Bacau: 3464 dintre candidaţii prezenți au medii peste 5 (cinci), adică un procent de 74,1%

0

Astăzi, 3 iulie, s-au afişat primele rezultate la Evaluarea Naţională 2024. În judeţul Bacău, din cei 4.995 de candidaţi înscrişi, 4675 au primit note, restul de 320 au absentat (fie la o probă, fie la ambele, fie la toate trei, în cazul candidaţilor care au avut de susţinut examenul şi în limba maghiară maternă).

S-au înregistrat 2 medii generale de 10 (zece) obținute de un candidat de la Școala Gimnazială „Al.I.Cuza” Bacău, respective un candidat de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Bacău.

De asemenea, la Limba şi literatura română 13 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece), iar la Matematică 24 candidaţi au obținut nota 10 (zece).

Statistic sunt şi:

 • 532 de candidați cu medii între 9 și 9.99;
 • 724 de candidați cu medii între 8 și 8.99;
 • 740 de candidaţi cu medii între 7 și 7.99;
 • 754 de candidaţi cu medii între 6 și 6.99 și
 • 712 de candidaţi cu medii între 5 și 5.99.
  În total, 3464 dintre candidaţii prezenți au medii peste 5 (cinci), adică un procent de 74,1%, foarte aproape de rata națională din acest an, care este de 74,4%.
 • Contestațiile se depun în zilele de 3 iulie (între orele 16:00 – 19:00) și 4 iulie (între orele 8:00 – 12:00), la centrele de examen unde candidații au susținut probele. Acestea pot fi transmise și online. Candidații care depun contestații completează, semnează și depun inclusiv o declarație-tip în care menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora, în cazul candidaților minori.
 • Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afişate în data de 9 iulie.
  Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale, în baza unor coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, cu semnătură de primire, la prima probă susținută.
 • Media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la toate probele, va fi media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial.

Comunicat de presa ISJ Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.