Eusebiu Gutu (Nitramonia) a preluat fabrica de ulei Mândra SA Bârlad

0

Fabrica de Ulei Mândra, o unitate de producție cu o istorie impresionantă de peste 100 de ani, a fost achiziționată pentru aproximativ 1,8 milioane de euro de către antreprenorul Eusebiu Guțu, prin intermediul companiei Nitramonia BC SRL. Tranzacția, inițial planificată să se încheie mai devreme, a fost finalizată după ce Nitramonia a solicitat o amânare, acordată în urma ședinței din 17 ianuarie 2024.

Contractul în valoare de 8,9 milioane de lei a fost încheiat între Nitramonia BC SRL și CITR, administratorul judiciar al producătorului de ulei Mândra S.A. Bârlad, aflat în proces de restructurare. Vânzarea pachetului de active, realizată prin licitație publică la finele anului precedent, a atras interesul unor companii importante din industrie și agribusiness la nivel local și național.

Pachetul de active, care include teren în suprafață de 21.317 mp, clădiri, anexe imobiliare, utilaje, echipamente și linii tehnologice asociate fabricii, oferă posibilități extinse de utilizare. Antreprenorul Eusebiu Guțu, care mai deține și Cerealcom S.A. Bacău și Pampac Bacău, are acum la dispoziție resurse pentru a dezvolta proiecte în domeniul procesării uleiului sau pentru inițiative imobiliare comerciale, de retail, rezidențiale sau mixte.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.