Europarlamentarul bacauan Minodora Cliveti crede ca irlanezii ar putea scoate UE din criza


minodora_clivetiOdata cu preluarea presedintiei Uniunii Europene de catre Irlanda, ministrii pentru Ocuparea Fortei de munca, intreprinderilor si inovarii, pentru protectia sociala si pentru problemele legate de dizabilitate, pentru persoane in varsta, egalitate si sanatate mintala au prezentat prioritatile in cadrul Comisiilor pentru munca si afaceri sociale si egalitate de sanse si drepturile femeilor, in cadrul carora europarlamentarul Minodora Cliveti este membra.

Irlanda va trebui sa impulsioneze punerea in aplicare a Pactului pentru creştere economica si locuri de munca si a pachetului de masuri pentru reducerea somajului in special in randul tinerilor. Efectele crizei financiare s-au resimtit in special in randul tinerilor europeni, iar in acest sens presedintia irlandeza se va concentra in special pe calitatea locurilor de munca pentru tineri, care sa duca la o creștere a incluziunii sociale a tuturor tinerilor, la dezvoltarea si bunastarea lor si la maximizarea potentialului politicii de tineret in atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020, in special in abordarea ocuparii fortei de munca pentru tineri.

Potrivit europarlamentarului bacauan, presedintia irlandeza a UE se anunta una pigmentata de provocari dar – dat fiind programul asumat de Irlanda – una cu un potential semnificativ de reusita.

Printre prioritatile pe care ar putea sa le gestioneze Irlanda ar fi si directiva privind concediul de maternitate. Sunt state membre care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la modificarile si costurile aferente acestui concediu. Potrivit a patru state membre (Germania, Marea Britanie, Irlanda si Cehia) din cauza modificarilor aduse de Parlamentul European s-a constatat ca este foarte greu sa se ajungă la o pozitie comuna in cadrul Consiliului. Prin urmare, presedintia irlandeza ar putea juca un rol esential in cadrul negocierilor pentru a debloca situatia actuala„, a declarat Minodora Cliveti.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.