Este Bitcoin Cu Adevărat Anonim?

0

Mulți oameni doresc să folosească Bitcoin pentru că au auzit că este o metodă de plată anonimă. Astfel, ei cred că este lipsit de interferențe și urmărire. Dar această monedă digitală ar putea dezvălui mai multe informații decât cred majoritatea oamenilor. În plus, site-uri precum https://granimator.ro/ va ajuta comercianții în călătoria lor comercială.

La început, majoritatea persoanelor au crezut că Bitcoin era un refugiu pentru cei care doreau să se implice în activități ilegale, presupunând că era complet anonim și de negăsit. Totuși, publicul larg și organizațiile au înțeles acum mai bine tehnologia blockchain.

În prezent, autoritățile pot descopri o mulțime de informații în registrul public al tranzacțiilor sau în blockchain-ul Bitcoin. Însă numeroase persoane se întreabă încă dacă Bitcoin este anonim.

Anonim versus pseudonim

Poate știți deja că oamenii stochează Bitcoin în portofele cripto. Un portofel cripto este pseudonim, nu anonim. A fi anonim înseamnă că ceva nu are nume. Dar un portofel Bitcoin oferă utilizatorului său un pseudonim sau un nume fals. De exemplu, în loc să vă spună Mark Twain, portofelul vă oferă litere și numere amestecate.

Proiectul Bitcoin dezvăluie aceste informații, iar oamenii au înțeles că adresele codificate ale portofelului înseamnă că urmărirea plăților este un proces complex. Poate că acesta e motivul pentru care Bitcoin folosește nume false. Totuși, autoritățile pot urmări adresa unui portofel cripto.

Cât de anonim este Bitcoin?

Într-o oarecare măsură, Bitcoin este complet anonim. Cu toate acestea, este, de asemenea, urmăribil și transparent. În esență, Bitcoin vă face anonim, deoarece vă permite să aveți o adresă cripto care nu dezvăluie identitatea dvs. din lumea reală. În plus, puteți avea mai multe adrese fără detalii care să vă conecteze pe dvs. cu ele sau să indice că sunteți proprietarul.

Când trimiteți sau primiți această monedă virtuală, scrieți sub pseudonim. Dacă cineva leagă pseudonimul autorului de identitatea sa, îl poate conecta la tot ce a scris vreodată sub pseudonimul său.

Poate de aceea, în raportul său original despre Bitcoin, Satoshi Nakamoto a recomandat utilizarea unei adrese noi pentru fiecare tranzacție. În acest fel, nimeni nu ar putea face legătura între utilizator și deținerile sale.

Schimburile cripto și dovada identității

Să cheltui Bitcoin este un lucru diferit, dar să-l cumperi nu oferă anonimitate. O astfel de dovadă ar putea fi un act de identitate emis de guvern, un permis de conducere sau un pașaport. În general, unele din aceste platforme implementează protocoalele de cunoaștere a clientului.

În consecință, ei solicită utilizatorilor să furnizeze orice document ca să-și dovedească identitatea din lumea reală. Unii pot chiar să solicite utilizatorilor să demonstreze că au o sursă de venit, cum ar fi conturile bancare. Se întâmplă asta deoarece guvernele sunt mai stricte cu platformele digitale pe care infractorii le-ar putea folosi pentru a spăla bani.

De asemenea, registrul Bitcoin este public, ceea ce înseamnă că autoritățile pot descoperi cine a achiziționat Bitcoin și pot cere platformei de schimb cripto să le furnizeze informații. Poate că veți crede că folosirea unui ID fals vă poate ajuta. Din păcate, autoritățile vă pot identifica prin intermediul contului dvs. bancar sau prin metoda de plată pe care o folosiți pentru a vă finanța contul la o platformă de schimb cripto.

Cum să vă mențineți anonimitatea

Unele persoane ocolesc aceste protecții, dar modurile în care fac asta pot fi costisitoare sau tehnice. De exemplu, puteți configura un protocol unic pentru a ascunde originea transferului dvs. sau puteți utiliza un intermediar care va solicita o taxă sau va cumpăra Bitcoin în numele dvs. Odată ce ați acoperit originea achiziției, trebuie să treceți regulat prin diferite portofele. Această metodă vă poate acoperi parțial urmele.

Alternativ, puteți mineri singur Bitcoin, deși acest lucru poate să nu fie profitabil din cauza prețurilor la electricitate din țara dvs. O altă opțiune este să achiziționați Bitcoin printr-un ATM Bitcoin. Dar din nou, ATM-urile Bitcoin nu sunt gratuite, și percep comisioane mari în unele locuri.

Concluzii

Autoritățile pot urmări tot ce se întâmplă în rețeaua Bitcoin. De exemplu, dacă cineva vă publică adresa portofelului dvs. cripto pe un site web, oricine din lume vă poate găsi soldul. Prin urmare, Bitcoin este pseudonim, nu anonim, deoarece vă oferă un nume fals sub formă de litere și cifre amestecate. Dacă cineva vă conectează identitatea de adresa dvs., poate face legătura dintre toate tranzacțiile dvs. Bitcoin și dumneavoastră.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.