Elicopterele Armatei, consemnate la sol în urma unui incident petrecut marți


Toate elicopterele de luptă şi salvare medicală ale armatei de tip IAR-330 sunt consemnate la sol. Decizia a venit după un incident în care unul dintre aparate a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe un câmp din Argeş. 

Incidentul s-a petrecut marți, în timpul unui zbor de antrenament, când echipajul unui elicopter IAR-330 PUMA Socat (varianta modernizată a IAR-330) al Bazei 90 Transport Aerian a sesizat vibraţii peste limita normală şi a acţionat conform procedurilor în vigoare. După aterizare, în urma verificărilor, s-a constatat fisurarea unei pale a elicei anticuplu, precizează un comunicat al Ministerului Apărării. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene anchetează circumstanţele producerii evenimentului. În acest moment, elicopterele IAR-330 sunt oprite de la zbor până când vor fi stabilite cauzele incidentului. Este o procedură standard pentru astfel de situații. Armata are peste 120 de astfel de aparate, iar decizia nu intervine într-un moment tocmai bun, în condițiile în care o parte dintre aceste elicoptere participau în aceste zile la exercițiul militar de la Câmpia Turzii.

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.