Elevul agresor de la Liceul Mangeron din Bacau, condamnat la un an si jumatate de detentie

0

In februarie 2023,un elev de la Liceul Dumitru Mangeron din Municipiul Bacau a agresat mai multi colegi. In urma probelor video si a declaratiilor victimelor, elevul a fost retinut de politisti la scurt timp. Elevul nu se afla la prima abatere de acest fel. Mai mult, victima elevului agresor era una cu CES (cerințe educaționale speciale).

La un an dupa eveniment, elevul de 16 ani a fost condamnat la un an si jumatate de detentie, intr-un centru de reeducare.

Elevul agresor și victimele lui învățau în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” din Bacău. Agresiunea la care băiatul de 16 ani și-a supus colegii a avut loc în ianuarie 2023. Atunci, el și-a pus victimele în genunchi, le-a obligat să îi sărute mâna, să meargă precum câinii după el și le-a lovit și împins cu capul în toaletă.

După ce școala a aflat de incident, agresorul a primit o mustrare scrisă și i-a fost scăzută nota la purtare cu două puncte. A fost începută și o anchetă penală. La audieri, victimele le-au spus polițiștilor că mergeau la școală cu frică din cauza agresorului care îi obliga – printre altele – să îi cumpere de mâncare și să îi șteargă încălțările, spre amunzamentul lui. Agresorul a declarat inițial că totul a fost o joacă și ulterior a încercat să dea vina pe victime și a spus ca acestea l-ar fi provocat.

Pedeapsa de un an și jumătate dictată de Curtea de Apel Bacău a fost dată pentru că instanța a considerat că acest caz este de o gravitate deosebită și necesită o sancțiune care să descurajeze fenomenul de bullying care afectează școlile de la noi din țară.

Sursa: stirileprotv.ro


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.